A kde sú tie jahody?????? V surovinách sú uvedené a v postupe už nie!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
A kde sú tie jahody?????? V surovinách sú uvedené a v postupe už nie!
No hold to uz asi nechali na nasu fantaziu, pridáš kam len chceš.
Valentín – deň, kedy si pripomíname sviatok lásky.
Všade naokolo sa na nás valí nekonečné množstvo rád a tipov, ako čo najdokonalejšie prejaviť svoje city. Čo takto niečo napiecť z lásky? Veď nakoniec, láska ide aj cez žalúdok :) Buď ako sladký bonbónik po romantickej večeri pri sviečkach, sladké prekvapenie pre maminu, či ako dobrotu na párty s kamarátkami, ktorým chceme prejaviť to, ako ich máme radi.
Princess Lillifee – Jahodovo – jogurová torta
Ľahká, jednoduchá a krásna ružová torta pre malé dievčatká ale aj pre tie väčšie, ktore chcú prekvapiť svojho partnera a nemajú toľko skúsenosti s pečením alebo nechcú pri rúre stráviť pol dňa. Príprava torty je jednoduchá a zvládne ju naozaj každý. Balenie zmesi Princess Lillifee obsahuje zmes na cesto, zmes na ružovú plnku a ružové kvietky na ozdobenie torty. Pridáte len jedno vajíčko, trošku oleja a jahodový jogurt, vďaka ktorému je táto dobrota aj zdravá.
Krtková torta na Valentína
Najpopulárnejšia torta na Slovensku! Krtkova torta Dr.Oetker si našla svojich milovníkov ako v radoch detí, tak i dospelých. Vynikajúca torta na oslavu narodenín,k nedeľnej káve ale aj ako sladké prekvapenie pre vašu lásku.
Originálna torta pochádza z tvorivej kuchyne Dr.Oetker. Lahodný kakaový korpus, šľahačková náplň a banány – to je kombinácia, ktorej sa nedá odolať!
Valentínske Tiramissu
- recept exkluzívne pre Dr.Oetker vytvoril Ľubomír Herko
Prísady:
Na piškótovú masu:
• 6 vajec
• 9 PL polohrubej múky
• 7 PL práškového cukru
• 5 PL oleja
• 3 PL vody
• 1/2 balíčka Kypriaceho prášku do pečiva Dr.Oetker
• 300 ml uvarenej kávy
• 3 cl likéru Amareto
• 250 g jahôd
Na šľahačkovú masu:
• 2 balenia Šľahačky v prášku Dr.Oetker
• 300 ml mlieka
• 250 g mascarpone
• 1 vaječný žĺtok
Na ozdobenie:
• 50 g kakaa
Príprava:
1. Na prípravu cesta zmiešame vajcia, múku, práškový cukor, olej, vodu a kypriaci prášok do pečiva. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a uhladíme. Formu vložíme do rúry a pečieme.
Elektrická rúra: 180°C (predhriata)
Teplovzdušná rúra: 170°C (nepredhriata)
Plynová rúra: stupeň 2-3 (nepredhriata)
Čas pečenia: 30-40 minút
2. Pišot necháme vychladnúť. Vychladnutý piškót rozdrobíme do misy a polejeme vlažnou kávou a amaretom.
3. Šľahačku vyšľaháme s mliekom podľa návodu na obale. Mascarpone a vaječný žĺtok vyšľaháme do peny, pridáme k šľahačke spolu premiešame.
4. Do tortovej formy alebo do misiek dáme vrstvu piškótovej masy, na to vrstvu šľahačkovej masy. Vrstvenie opakujeme ešte dvakrát. Na záver posypeme kakaom.
Jahodové srdce
Doba prípravy: asi 45 minút
Prísady:
Na cesto:
• 3 žĺtky
• 2 PL mlieka
• 100 g krupicového cukru
• 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
• 100 g hladkej múky
• 1 balíček Zlatého klasu Dr.Oetker
• 2 KL Kypriaceho prášku do pečiva Dr.Oetker
• 3 bielky
• štipka soli
Na náplň:
• 250 g čerstvých alebo mrazených jahôd
• 100 g práškového cukru
• 400 ml šľahačkovej smotany
• 1 balíček Želatínového stužovača Dr.Oetker
• 100 ml vody
Na ozdobenie:
• 200 g jahôd
Ešte potrebujeme:
• formu v tvare srdca (objem cca 1L)
Príprava:
1. Na prípravu cesta vyšľaháme za pomoci elektrického ručného šľahača žĺtky s mliekom, cukrom a vanilínovým cukrom do peny. Múku zmiešame so zlatým klasom a práškom do pečiva a vmiešame do žĺtkovej hmoty. Dôkladne premiešame. Z bielkov a štipky soli ušľaháme tuhý sneh, ktorý opatrne vmiešame do cesta.
2. Hotové cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy v tvare srdca. Pečieme v predhriatej rúre.
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Plynová rúra: stupeň 3
Doba pečenia: asi 45 minút
3. Po upečení necháme korpus asi 10 minút schladnúť, potom ho z formy vyklopíme a necháme úplne vychladnúť. Korpus po vychladnutí raz pozdĺžne prerežeme.
4. Na prípravu náplne rozmixujeme jahody s cukrom, až vznikne dreň. Šľahačkovú smotanu vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom dotuha. 1/3 šľahačky ponecháme stranou na ozdobenie a do zvyšku šľahačky opatrne primiešame jahodovú dreň. Želatínový stužovač pripravíme s vodou podľa návodu na obale a primiešame do jahodovej šľahačky.
5. Spodnú časť korpusu potrieme polovicou jahodovej náplne a priložíme vrchnú časť korpusu. Celé srdce potrieme druhou polovicou náplne a ozdobíme šľahačkou.