reklama

Rýchlokurz varenia

Kamila , 01. 08. 2010 - 19:38

reklama

Chcete sa naučiť variť? A chcete to aj rýchlo?
Kniha Rýchlokurz varenia vám zaručene pomôže. Neobsahuje iba recepty, ale aj základné informácie o jednotlivých potravinách a postupoch úprav. Takmer 200 strán inšpirácie, skvelých pochúťok a užitočných rád. Autorka Martina Kittlerová je diplomovaná ekotrofologička a z jej pera už vyšli viaceré „kuchárske“ bestsellery. Jej zásadou v kuchyni zameranej na rodinu je: nekomplikovane variť a minimálne raz za deň spoločne stolovať. Knihu Rýchlokurz varenia začína autorka radami, čo uľahčí každodennú prácu v kuchyni, ako rozumne hospodáriť, aké hrnce a panvice použiť a presvedčí, že zvyšky sú vždy najlepšie. Publikácia je rozdelená na 10 kapitol od Zemiakov, cez Cestoviny, Ryžu, Vajcia až po Mäso a Ovocie.


>Napríklad v kapitole o zemiakoch hneď na úvod poradí, ako pripraviť chrumkavé opekané zemiaky, haruľu, zemiakové knedle, gratinované zemiaky či skvelý zemiakový šalát. A nasledujú konkrétne recepty, pri ktorých sa vám budú zbiehať slinky. Pečené zemiaky s chrenovým krémom a krabmi. Zemiaky po provensalsky. Či švajčiarsky cukinový rösti koláč.


V kapitole Cestoviny radí autorka, ktorá cestovina k akej omáčke, ako správne pripraviť sklovité rezance či akurátne halušky. V časti o vajciach nájdete Vzdušnú omeletu so šľahačkou a malinami alebo Jablkové palacinky s krokantovým jogurtom. No a v poslednej časti knihy Rýchlokurz varenia venovanej ovociu dostanete tip, ako pripraviť jablkový pretlak, pomarančový krém, ovocnú kašu, červené želé alebo Krupicové flameri so slivkovou omáčkou.


reklama


reklama

Kamila, Po, 23. 08. 2010 - 11:13

Moja veľká slečna, začala vďaka tejto knižke dobrovoľne a s radosťou variť, verím že jej to vydrží čo najdlhšie.Úsmev

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama