
Alena7 | Detská výživa – natural
Zdravá detská výživa aj pre najmenších, bez akéhokoľvek pridaného cukru.
Ingrediencie
2 | kilogramov | jablko |
3 | decilitre | voda |
ovocie |
Postup
Jablká ošúpeme, zbavíme jadrovníka a pokrájame na menšie kúsky. Do väčšieho hrnca (na toto množstvo používam 7 litrový hrniec - pri dusení totiž môže masa veľmi peniť, tak aby to nevykypelo) dáme vodu a jablká. Bez cukru!
Ak chcete aj inú príchuť, stačí časť jabĺk nahradiť iným ovocím. Na tento účel si už počas leta mrazím ovocie, potom už len vytiahnem z mrazničky a šupnem do hrnca.
Ak chceme pridať klinčeky a škoricu, odporúčam dať ich do nejakého obalu (napr. do sitka na čaj) kvôli ľahšiemu vyberaniu pred mixovaním.
Dusíme 20 – 30 minút, kým nie sú jablká/ovocie úplne mäkké, až rozvarené. Vyberieme klinčeky, necháme masu trochu vychladnúť.
Potom ponorným mixérom rozmixujeme na kašu.
Naplníme do pohárov, uzatvoríme a 10 minút sterilizujeme.
Môže sa to zdať divné, ale nepridávam tam žiadny cukor! Výživa má trochu inú chuť, ako tá s cukrom, ale dá sa na to zvyknúť. Prirovnala by som to k rozdielu chutí medzi varenými a parenými zemiakmi. Minulý rok som túto „natural“ verziu robila prvýkrát - vlastne to bolo cielené na zdravú výživu vnúčat. Čo by pre ne človek neurobil Nepokazila sa mi ani jedna, tak tento rok robím zase.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Makovo - ríbezľový koláč
Kamila
Makovo - ríbezľový koláč
Výborný ovocný koláč. Recept uvádzam v bezlepkovej a bez mliečnej verzii ale smelo môžete bezlepkovú múku nahradiť klasickou polohrubou.
Rýchla ríbezľová roláda
dasa_
Rýchla ríbezľová roláda
Prevrátená roládam ktorú môžete naplniť drobným ovocím, ktoré máte po ruke. Okrem ríbezlí vyskúšajte napríklad čučoriedky, egreše...