reklama

Celozrnné bagety s ovsenými vločkami a sezamom

Pridal/a sedita321123 dňa 22. 04. 2023 - 00:24 - Recepty sedita321123
Celozrnné bagety s ovsenými vločkami a sezamom, Chlieb, pečivo, recept, sedita321123

sedita321123


reklama

Domáce bagetky z celozrnnej múky a ovsených vločiek so sezamom.

Ingrediencie
300 gramov múka celozrnná špaldová jemne mletá
50 gramov múka celozrnná pšeničná jemne mletá
50 gramov ovsené vločky
2 čajové lyžičky soľ
100 millilitrov mlieko vlažné
125 millilitrov voda vlažná
20 gramov droždie čerstvé
2 polievkové lyžice olivový olej
2 čajové lyžičky sezamové semienka
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Vlažné mlieko a vodu zmiešame.

Jednotlivé druhy múky preosejeme a preložíme do väčšej misky. Pridáme prebraté ovsené vločky, 2 zarovnané ČL soli, olivový olej alebo rozpustené maslo, rozdrobené droždie a sezamové semienka. Postupne zalejeme vlažným mliekom s vodou a vareškou premiešame.

Pomocou hákov vymiesime cesto. Preložíme na múkou posypanú pracovnú dosku alebo fóliu, vyformujeme bochník, ktorý rozdelíme na 6 dielov.

Jednotlivé diely premiesime a vytvarujeme valčeky, pričom každý zľahka 2 krát skrútime, ako by sme ho žmýkali. Potom uložíme do formy na bagety alebo na plech vyložený papierom na pečenie a necháme odokryté na teplom mieste cca 40 minút kysnúť.

Keď sú bagety dostatočne vykysnuté, dáme ich piecť do rúry predhriatej na 220 °C. Pečieme cca 15-20 minút, resp. podľa vašej rúry.

Hotové preložíme na mriežku a necháme vychladnúť. Dobrú chuť!

Výnos
6 kus
Celkový čas
1 hod, 10 minút
Čas prípravy
50 minút
Čas varenia / pečenia
20 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama