Recept na výborné mandľovo - pudingové pečivo, ktoré sa ozaj dá upiecť bez múky a masla, alebo keď vás intolerancia donúti experimentovať ešte viac, ako by ste chceli.

Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 40 minút |
Čas varenia / pečenia | 8 minút |
Celkový čas | 48 minút |
Ingrediencie
200 | gramov | mleté mandle |
1 | balík | Zlatý klas |
1 | kus | vajce |
4 | polievkové lyžice | práškový cukor |
2 | polievkové lyžice | kokosový olej |
1 | čajová lyžička | prášok do pečiva |
1 | balík | vanilkový cukor |
Inštrukcie
Do misky preosejem práškový cukor , pridáme mleté mandle ( ja som použila mleté blanšírované mandle z Lídla) , prášok do pečiva. Všetko zmiešame a pridáme vajíčko a kokosový olej (ideálne v tekutom stave) Cesto rukou v miske dôkladne vymiešame, ide to rýchlo a dáme na hodinu do chladničky.
Potom ho vyvaľkáme medzi dvoma papiermi na pečenie. Ja som vykrajovala dosť natenko asi treba hrubšie 3 -4 mm. Vykrajujeme rôzne tvary, ktoré opatrne preložíme na plech s papierom na pečenie. (pri prekladaní si pomáham nožíkom, ale tým čudom na torty
Pečieme pri teplote cca 170°C cca 8 minút, alebo podľa skúsenosti so svojou rúrou. Možno vám posatčí nižšia teplota, závisí to aj do hrúbky cesta. Po vychladnutí naplníme obľúbeným džemom. U nás histaminová deva zvláda len čučoriedkový džem.
Koláčikov nebude tak veľa, predsa tu je orientačne polovičné dávkovanie ako pri bežnom lineckom.
Poznámky
Inšpirovala som sa receptom tu z Naničmamy od Tuti - Mandľové srdiečka bez múky, len som kokosoú múku zamenila za puding.
Postup:


