reklama

Plnené oriešky s krémom

Pridal/a aramana dňa 11. 12. 2021 - 11:29 - Recepty aramana
Plnené oriešky s krémom, Drobné pečivo, recept, aramana

aramana | Plnené oriešky s krémom


reklama

Orechové oriešky plnené karamelovým krémom alebo krémom šľahaným nad parou.

Ingrediencie
Cesto:
30 dekagramov hladká múka
30 dekagramov maslo
20 dekagramov práškový cukor
10 dekagramov orechy
1 kus vajce
Krém:
4 kusov vajce
20 dekagramov maslo
20 dekagramov kryštálový cukor
1 balík vanilkový cukor
Karamelový krém:
3⁄4 plechovka Salko karamelové
200 gramov Hera
1 polievková lyžica práškový cukor
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Orechy pomelieme a všetky ingrediencie na cesto spolu zmiesime na hladké cesto, zabalíme do sáčku alebo potravinovej fólie a necháme v chladničke pár hodín. Všetky cestá na spôsob lineckých nechávam aspoň cez noc ale kľudne aj dva tri dni.

Ak máme formičky nové alebo umyté v jarovej vode, z cesta si robíme guličky a z jednej strany ich namáčame do hladkej múky a tou stranou dávame do formičiek. Pri druhom pečení už môžeme rovno do formičiek. Cesto dávame tak, aby bola v oriešku priehlbinka.

Pečieme na 180-190 stupňov, kým nezružovejú okraje.

Krém nad parou: Vajcia s cukrom šľaháme nad parou do hustej peny. Určite to bude trvať aspoň 20 minút. 

Odstavíme, pridáme tuk pokrájaný na 4-5 častí, zamiešame jemne vareškou dva-trikrát (len premiešať aby sa maslo dostalo do vajec) a necháme vychladnúť, aspoň dve hodiny. Tak dosiahneme že aj tuk aj vajcia budú mať pri šľahaní určite rovnakú teplotu. 

Po vychladnutí vyšľaháme a plníme oriešky.

Karamelový krém: Salko s maslom a cukrom spolu vyšľaháme. Skúste najprv bez cukru a ochutnajte, ak vám bude sladkosť stačiť, cukor nedávajte.

Tieto oriešky mám radšej s krémom šľahaným nad parou lebo karamel prebije chuť orieškov.

Oriešky môžeme potom obaliť v práškovom cukre alebo namočiť kúsok do čokolády.

Namiesto masla môžete použiť Heru.

Výnos
60 Porcie
Celkový čas
58 minút
Čas prípravy
45 minút
Čas varenia / pečenia
13 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama