
Slavka K | Grilované tofu s teriyaki omáčkou
Výborný obed alebo večera z tofu, vhodné nielen pre vegetariánov. Prílohu môžete pripraviť z klasickej alebo celozrnej ryže.
Ingrediencie
250 | gramov | ryža |
400 | gramov | tofu |
Omáčka: | ||
50 | millilitrov | sójová omáčka |
1 | čajová lyžička | nastrúhaný závor |
2 | čajové lyžičky | med |
Postup
Ryžu uvaríme podľa návodu na obale. Sójovú omáčku, mirin omáčku 2 PL (ak ju nemáme, nič sa nedeje), zázvor a med dáme do malého hrnca a pridáme cca 50 ml vody. Necháme zovrieť a varíme asi 5 minút alebo do mierneho zhustnutia.
Tofu nakrájame na hrubé plátky. Môžete si kúpiť ochutené tofu, alebo ho osoliť prípadne okoreniť podľa chuti. (Ak je tofu málo pevné, môžete ho zabaliť do kuchynskej utierky a zaťažiť na cca 30 minút).
Na vymastenej horúcej panvici najlepšie grilovacej opečieme tofu. Spolu s tofu môžete opiecť aj jarnú cibuľku, ja som nezohnala. Všakovaká iná zelenina bola v obchode, len nie jarná cibuľka. Grilujeme tofu a jarnú cibuľku, kým sa na oboch stranách neobjavia hlboké ryhy (asi 4 minúty na každej strane).
Uvarenú ryžu rozdelíme na taniere, navrch položíme tofu a polejeme teriyaki omáčkou. Môžeme ozdobiť sezamovými semienkami.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Efektné a rýchle slané koláčiky z lístkového cesta
dasa_ | Slané koláčiky z lístkového cesta
Efektné a rýchle slané koláčiky z lístkového cesta
Drobné slané chuťovky z lístkového cesta.
Omeleta
Alica7 | Omeleta
Omeleta
Omeleta je jednoduché a rýchle jedlo vhodné na raňajky, ľahký obed či večeru. Tento recept ponúka základný postup, ktorý si môžete prispôsobiť podľa chuti – pridaním syra, zeleniny či šunky. Hotová je za pár minút a zvládne ju aj začiatočník.