
Slavka K | Grilované tofu s teriyaki omáčkou
Výborný obed alebo večera z tofu, vhodné nielen pre vegetariánov. Prílohu môžete pripraviť z klasickej alebo celozrnej ryže.
250 | gramov | ryža |
400 | gramov | tofu |
Omáčka: | ||
50 | millilitrov | sójová omáčka |
1 | čajová lyžička | nastrúhaný závor |
2 | čajové lyžičky | med |
Ryžu uvaríme podľa návodu na obale. Sójovú omáčku, mirin omáčku 2 PL (ak ju nemáme, nič sa nedeje), zázvor a med dáme do malého hrnca a pridáme cca 50 ml vody. Necháme zovrieť a varíme asi 5 minút alebo do mierneho zhustnutia.
Tofu nakrájame na hrubé plátky. Môžete si kúpiť ochutené tofu, alebo ho osoliť prípadne okoreniť podľa chuti. (Ak je tofu málo pevné, môžete ho zabaliť do kuchynskej utierky a zaťažiť na cca 30 minút).
Na vymastenej horúcej panvici najlepšie grilovacej opečieme tofu. Spolu s tofu môžete opiecť aj jarnú cibuľku, ja som nezohnala. Všakovaká iná zelenina bola v obchode, len nie jarná cibuľka. Grilujeme tofu a jarnú cibuľku, kým sa na oboch stranách neobjavia hlboké ryhy (asi 4 minúty na každej strane).
Uvarenú ryžu rozdelíme na taniere, navrch položíme tofu a polejeme teriyaki omáčkou. Môžeme ozdobiť sezamovými semienkami.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Veľkonočná paska
Kamila | Veľkonočná paska - recept
Veľkonočná paska
Fotorecept na tradičnú veľkonočnú pasku. Recept na kysnutý veľkonočný koláč, ktorý na sviatočnom stole na Veľkú noc jednoducho nesmie chýbať.
Bratislavské rezy
Alica7 | Bratislavské rezy
Bratislavské rezy
Klasické a chutné bratislavské rezy ako ich poznáme z cukrárne.