
sedita321123 | Hermelín na grile s vlašskými orechmi a slivkovou omáčkou
Grilovaná lahôdka pre gurmánov.
Koreniaca zmes: | ||
trocha | cesnak sušený | |
trocha | cibuľa sušená | |
trocha | tymián sušený | |
trocha | korenie čierne mleté | |
trocha | červená paprika sladká | |
trocha | rasca drvená | |
trocha | soľ | |
2 | polievkové lyžice | olej olivový |
Domáca slivková omáčka: | ||
4 | polievkové lyžice | slivkový lekvár |
trocha | voda | |
1 | polievková lyžica | citrónová šťava |
štipka | škorica mletá cejlónska | |
štipka | mleté čierne korenie | |
Ešte potrebujeme: | ||
hrsť | vlašské orechy | |
10 | kusov | zemiaky |
trocha | petržlenová vňať čerstvá |
Do misky dáme zmes korenín a byliniek. Všetko spolu premiešame, osolíme a polejeme olivovým olejom, aby sme dostali hustejšiu tekutú koreniacu zmes na natieranie.
Hermelín natrieme koreniacou zmesou zo všetkých strán. Na vrch pridáme nadrobno nasekané vlašské orechy a dáme na rozpálený gril. Grilujeme 5-8 minút.
Domáci slivkový lekvár dáme do kastrólika, zalejeme trochou vody a rozvaríme. Pridáme citrónovú šťavu, koreniny, škoricu, za stáleho miešania povaríme 2-3 minúty a odstavíme.
Zemiaky ošúpeme, umyjeme a nakrájame na štvrtinky. Osolíme, okoreníme, posypeme rascou, pokvapkáme olivovým olejom, zľahka premiešame a rozložíme na gril. Grilujeme zo všetkých strán cca 10-12 minút.
Hotový hermelín naservírujeme na tanier spolu s grilovanými zemiakmi, prelejeme slivkovou omáčkou a ozdobíme petržlenovou vňaťou.
Dobrú chuť!
Grilovať môžeme v kuchyni na kontaktom grile alebo na grile v rúre. Pri grilovaní na vonkajšom grile použijeme alobal.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty