
dasa_ | Kuracie prsia na srbský spôsob
Mäso na srbský spôsob je ideálna možnosť ako spotrebovať úrodu papriky a rajčín zo záhrady. A keď nemáte po ruke čerstvé suroviny, nevadí. Pokojne použite konzervu hotového leča.
4 | kusov | kuracie rezne |
1 | polievková lyžica | múka |
1⁄4 | čajová lyžička | soľ |
1⁄4 | čajová lyžička | mleté korenie |
2 | polievkové lyžice | olej |
1 | kus | cibuľa |
3 | kusov | paprika |
3 | kusov | paradajka |
Zeleninu očistíme a nakrájame na menšie kúsky ako na lečo. Cibuľu nakrájame na kocky.
Hladkú alebo polohrubú múku zmiešame múku so soľou a korením a obalíme v nej kuracie rezne. Namiesto mletého čierneho korenia môžete použiť aj grilovacie korenie alebo čo máte po ruke a chutí vám.
Do hrnca dáme olej, necháme ho rozpáliť a krátko pečieme kuracie prsia. Iba aby zbeleli. Odložíme na tanier.

Na zvyšnom tuku opečieme cibuľu. Pridáme papriku a chvíľu opekáme. Nakoniec pridáme paradajky a krátko restujeme. Jemne osolíme. V tomto momente môžeme použiť aj hotové lečo z konzervy.

Po asi 5 minútach restovania pridáme mäso. Prikryjeme ho lečom a dusíme na slabom plameni cca 30 minút.

Podávame s ľubovoľnou prílohou podľa vlastného výberu
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Zemiakové bryndzové pirohy
Alica7
Zemiakové bryndzové pirohy
Najlepšie domáce pirohy zo zemiakového cesta plnené bryndzovo - zemiakovou plnkou
Bravčové karé na šampiňónoch
Martuška 123 | Bravčové karé na šampiňónoch
Bravčové karé na šampiňónoch
Šťavnaté bravčové karé dusené na šampiňónoch. Rýchly a chutný recept na obed či večeru z bravčového mäsa pre celú rodinu. Ako príloha sa hodí ryža.