reklama

Linguine s ružičkovým kelom

Pridal/a M.á.r.i.a dňa 04. 10. 2021 - 11:27 - Recepty M.á.r.i.a
Linguine s ružičkovým kelom, Hlavné jedlá, recept, M.á.r.i.a

reklama

Ružičkvý kel, super zeleninka ktorej čas prichádza teraz. Okrem dobrej chuti mierne horkastej je jeho benefit aj zdravotný. Je plný vitamínov a minerálov a v neposlednom rade dobre vyzerá aj na tanieri. Výborná z neho je polievka, podáva sa ako príloha j mäsu ale aj ako samostatné jedlo či už zapekané, dusené. Teraz som zvolila kombináciu s cestovinou.

Ingrediencie
250 gramov linguine
1 polievková lyžica olivový olej
2 polievkové lyžice bánovecká nátierka neochutená
2 polievkové lyžice kyslá smotana
250 gramov ružičkový kel
50 gramov oravská slanina
1 kus šalotka
2 štipky soľ
  mleté čierne korenie
2 štipky chilli korenie
1 deciliter vývar
1 polievková lyžica olej
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Ružičkový kel si očistím - odstránim vrchné suché lístky,trochu zrežem hlúbik a prekrojím ho jemne do kríža. Šalotnu nakrájam na jemno, slaninku sa širšie rezančeky - spolu orestujem na oleji. Pridám ružičky kelu a necháme chvíku opiecť. Potom podlejeme vývarom, osolíme podľa potreby, prikryjeme a necháme dusiť aby kel zmäkol. Trvá to tak 10 min., dochutím korením a chilli lupienkami.

Medzitým si dám variť linguine podľa návodu v osolenej vode. Na panvicu si dám olej, zohrejem a nechám rozpustiť nátierku a smotanu. Pridám horúcu uvarenú cestovinu, zamiešam aby sa obalila ak treba pridám trochu vody kde sa varila cestovina a podľa chuti dosolíme. 

Podávam s ružičkovým kelom so slaninkou.

Výnos
2 Porcie
Celkový čas
30 minút
Čas prípravy
15 minút
Čas varenia / pečenia
15 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama