
Opäť jedno využitie ružičkového kelu, je ho teraz dosť tak treba skúsiť. Vhodný na rýchly obed, večeru keď máte málo času.
Ingrediencie
250 | gramov | ružičkový kel |
1 | kus | cibuľa |
2 | strúčiky | cesnak |
50 | gramov | oravská slanina |
1 | polievková lyžica | olej |
2 | kusov | paradajka |
1⁄4 | čajová lyžička | soľ |
2 | štipky | mleté čierne korenie |
2 | štipky | chilli paprička |
1 | polievková lyžica | Worcester omáčka |
1 | polievková lyžica | sójová omáčka |
1 | plátok | maslo |
200 | gramov | penne |
Postup
Ružičkový kel si očistíme a dáme variť do osolenej vody - pridáme do vody keď začne vrieť, stíšime oheň a necháme ich tam 10 min., snažíme sa dodržať. Ružičkový kel čím sa dlhšie varí tým viac horkne.
Medzitým si nakrájame na tenučké pásiky slaninu a dáme speniť na olej, pridáme nasekanú cibuľu a chvíľku restujeme. Potom pridáme na malé kocky nakrájané olúpané paradajky (sparíme ich a olúpeme). Necháme spolu dusiť do zmäknutia - skoro do rozvarenia.
Počas dusenia pridáme všetky ostatné suroviny. Pridáme obvarený a na polovičku nakrájaný kel, spolu prehrejeme a pridáme na zjemnenie chute plátok masla. Pridáme podľa návodu uvarené penne, zamiešame a môžeme podávať. Kto chce posype na vrch syrom....ja som našla v chladničke len pareničku a nite, tak som ich tam pár natrhala .
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Makovo - ríbezľový koláč
Kamila
Makovo - ríbezľový koláč
Výborný ovocný koláč. Recept uvádzam v bezlepkovej a bez mliečnej verzii ale smelo môžete bezlepkovú múku nahradiť klasickou polohrubou.
Rýchla ríbezľová roláda
dasa_
Rýchla ríbezľová roláda
Prevrátená roládam ktorú môžete naplniť drobným ovocím, ktoré máte po ruke. Okrem ríbezlí vyskúšajte napríklad čučoriedky, egreše...