
Rybky by sme mali mať na tanieri aspoň jedenkrát do týždňa, tak malá inšpirácia.
Ingrediencie
6 | kusov | morská šťuka |
2 | polievkové lyžice | polohrubá múka |
1 | čajová lyžička | korenie na ryby |
1 | čajová lyžička | soľ |
1 | polievková lyžica | citrónová šťava |
Šúľance: | ||
3 | kusov | zemiaky |
125 | gramov | tvaroh hrudkovitý |
1 | kus | vajce |
125 | gramov | polohrubá múka |
2 | štipky | soľ |
1⁄2 | čajová lyžička | prášok do pečiva |
300 | gramov | zelená špargľa |
2 | polievkové lyžice | maslo |
2 | polievkové lyžice | olej |
Postup
Ryby - morskú šťuku (môže byť aj napr. filet zo zubáča, tresky, pstruh...) umyjem, utriem do sucha, osolím a pokvapkám citrónovou šťavou. Nechám postáť a medzi tým si robím ostatné. Zemiaky dám uvariť, zo špargle odlomím spodky a nakrájam na 3-4 cm kúsky a orestujem ich na masle.
Uvarené zemiaky nastrúham, pridám tvaroh, vajíčko, so a dobre premiešam. Potom postupne pridám múku s pdp. Cesto by malo byť mäkké ale tvarovateľné. Urobím si hrubší šúľok, krájam asi 1 cm kolieska, ktoré zľahka "šúlnem" medzi dlaňami a hádžem do vriacej osolenej vody.
Keď vyplávajú na vrch necháme ešte 3 min. variť a potom scedíme. Pridáme ich na panvicu so špargľou a spolu opečiem.
Ryby obalím v zmesi múky a korenia a opečiem na oleji z obidvoch strán po 5 min.
Kto nemá rád ryby stačí k šúľancom pridať napr. kozí syr.

- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Zemiakové bryndzové pirohy
Alica7 | Zemiakové bryndzové pirohy
Zemiakové bryndzové pirohy
Najlepšie domáce pirohy zo zemiakového cesta plnené bryndzovo-zemiakovou plnkou.
Bravčové karé na šampiňónoch
Martuška 123 | Bravčové karé na šampiňónoch
Bravčové karé na šampiňónoch
Šťavnaté bravčové karé dusené na šampiňónoch. Rýchly a chutný recept na obed či večeru z bravčového mäsa pre celú rodinu. Ako príloha sa hodí ryža.