Plnená paprika

Pridal/a melisa

Vynikajúce jedlo, paprika z našej záhrady a paradajková šťava, ktorú si pripravujem vždy doma aj na zimu.

Plnená paprika - recept
Porcie
Porcie
Zdrojmoje recepty
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
40 minút
Celkový čas
1 hod, 10 minút

Ingrediencie

8kusypaprika čerstvá
400gramovmleté bravčové mäso
200gramovryža
  soľ
  mleté čierne korenie
1polievková lyžicakryštálový cukor
  majoránka
2litreparadajková šťava domáca
  ochucovadlo
2kusybobkový list
3polievkové lyžicerastlinný olej
2polievkové lyžicehladká múka

Inštrukcie

Najskôr uvaríme ryžu, pridáme soľ, mleté čierne korenie a necháme ju vychladnúť. Po vychladnutí pridáme mleté mäso, vajcia,  mleté čierne korenie, podľa chuti sušený majorán, môže sa pridať aj ochucovadlo.

Papriku umyjeme, vyberieme jadrovníky a naplníme pripravenou mäsovou plnkou. Odrezky z papriky varím spolu s paprikou. Zo zvyšnej plnky vytvarujeme guľky.

Do kastróla nalejeme olej, pridáme múku a urobíme zápražku, ktorú zalejeme časťou studenej paradajkovej šťavy, necháme zovrieť a prilejeme zvyšok, premiešame, pridáme cukor podľa chuti, bobkový list a necháme zovrieť.  Do vriacej šťavy vložíme papriku aj guľky a necháme zovrieť. Ja si pripravujem paradajkovú šťavu z našich paradajok, je super hustá a má krásnu červenú farbu.

Potom teplotu znížime na minimum a necháme mierne vrieť asi 40 minút. Občas opatrne premiešame.

Podávame s knedľou, zemiakmi.

Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (1 hlas)

Sezónne recepty

 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok