Vynikajúce jedlo, paprika z našej záhrady a paradajková šťava, ktorú si pripravujem vždy doma aj na zimu.

Porcie | |
---|---|
Zdroj | moje recepty |
Čas prípravy | 30 minút |
Čas varenia / pečenia | 40 minút |
Celkový čas | 1 hod, 10 minút |
Ingrediencie
8 | kusy | paprika čerstvá |
400 | gramov | mleté bravčové mäso |
200 | gramov | ryža |
soľ | ||
mleté čierne korenie | ||
1 | polievková lyžica | kryštálový cukor |
majoránka | ||
2 | litre | paradajková šťava domáca |
ochucovadlo | ||
2 | kusy | bobkový list |
3 | polievkové lyžice | rastlinný olej |
2 | polievkové lyžice | hladká múka |
Inštrukcie
Najskôr uvaríme ryžu, pridáme soľ, mleté čierne korenie a necháme ju vychladnúť. Po vychladnutí pridáme mleté mäso, vajcia, mleté čierne korenie, podľa chuti sušený majorán, môže sa pridať aj ochucovadlo.
Papriku umyjeme, vyberieme jadrovníky a naplníme pripravenou mäsovou plnkou. Odrezky z papriky varím spolu s paprikou. Zo zvyšnej plnky vytvarujeme guľky.
Do kastróla nalejeme olej, pridáme múku a urobíme zápražku, ktorú zalejeme časťou studenej paradajkovej šťavy, necháme zovrieť a prilejeme zvyšok, premiešame, pridáme cukor podľa chuti, bobkový list a necháme zovrieť. Do vriacej šťavy vložíme papriku aj guľky a necháme zovrieť. Ja si pripravujem paradajkovú šťavu z našich paradajok, je super hustá a má krásnu červenú farbu.
Potom teplotu znížime na minimum a necháme mierne vrieť asi 40 minút. Občas opatrne premiešame.
Podávame s knedľou, zemiakmi.