
dasa_ | Šalátová omáčka s medvedím cesnakom
Milujem túto omáčku, pripomína mi detstvo. Okrem klasickej sladkokyslej verzie s kôprom môžete vyskúšať aj verziu s medvedím cesnakom
1 | liter | mlieko |
3 | polievkové lyžice | hladká múka |
2 | polievkové lyžice | olej |
1 | hlávka | šalát |
1 | zväzok | medvedí cesnak |
2 | polievkové lyžice | maslo |
1 | čajová lyžička | soľ |
voda |
Šalát rozoberieme na listy, umyjeme a nakrájame na drobno (cca 1x3cm)
Medvedí cesnak umyjeme a nasekáme na drobno
Do hrnca vlejeme olej, pridáme maslo. Necháme rozpustiť a vsypeme medvedí cesnak. Trochu necháme na dokončenie. Krátko spolu restujeme.
Pridáme 3 PL hladkej múky, dobre premiešame a necháme krátko opiecť za stáleho miešania.
Zalejeme asi 3 dcl studeného mlieka a dobre premiešame. Možno bude treba použiť aj metličku. Keď je do hladka rozmiešané, vlejeme zvyšok mlieka, trochu vody a dobre premiešame.
Osolíme a za občasného miešania varíme na slabom plameni asi 15 minút. Na záver vsypeme nasekaný šalát, zvyšok medvedieho cesnaku. Dobre premiešame a viac nevaríme. Ochutnáme a ak treba dosolíme.
Podávame s varenými zemiakmi a vajíčkom v úprave podľa vlastnej chuti - varené, pošírované, volské oko....
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Guláš z bravčového mäsa
Slavka K
Guláš z bravčového mäsa
Poctivý tradičný guláš z bravčového mäsa. Hustý, voňavý a plný chuti – presne taký, aký máme radi 😊
Plnené zemiakové knedličky s mäsom
Slavka K
Plnené zemiakové knedličky s mäsom
Fotorecept na Cepelinai - zemiakové knedličky plnené mäsom. Sú podobné našim pirohom, no v litovskom štýle, sú sýte a výborné.