reklama

Sviečková z tekvice hokaido

Pridal/a dasa_ dňa 04. 10. 2021 - 11:46 - Recepty dasa_

reklama

Základ omáčky je upečená tekvica hokaido. Výborne zahustí, dodá príjemnú farbu

Sviečková z tekvice hokaido
Ingrediencie
1 kilogram morčacie prsia
50 gramov slanina
1⁄4 čajová lyžička soľ
1⁄4 čajová lyžička mleté čierne korenie
1 polievková lyžica olej
Omáčka:
1 kus hokaido
2 kusov mrkva
1 kus petržlen
1⁄4 kus zeler
400 millilitrov vývar
2 kusov bobkový list
1⁄4 čajová lyžička soľ
1⁄4 čajová lyžička mleté čierne korenie
Postup

Morčacie prsia nakrájam na plátky, osolím, okorením. Na tuku opečiem slaninu a rýchlo nechám zatiahnuť morčacie plátky. Preložím do pekáča, ktorý viem zatvoriť. (ak taký nemám, tak pekáč prikryjem alobalom.

Očistím koreňovú zeleninu a nakrájam na menšie kúsky. Tekvicu rozkrojím, vydlabem vnútro a rozdelím na menšie časti. Všetku zeleninu vložím do pekáča k mäsu. Dosolim, okorením, pridám bobkový list. Zatvorím a vložím do rúry vyhriatej na 180 stupňov na 1 hodinu. Nepodlievam, mäso vždy pustí trochu šťavy.

Dokončenie

Mäso vyberiem na tanier, bobkový list vyhodím. Upečenú zeleninu zalejem trochou vývaru a  spolu so slaninou zmixujem na jemno. Prípadne je možné aj pasírovať. Prilejeme smotanu a dobre premiešame.

Omáčku nie je potrebné ničím zahusťovať, stačí iba zelenina. Od použitej mrkvy má prirodzene nasládlu chuť. Ak je málo slaná, samozrejme treba dosoliť.

My podáva s knedľou a brusnicovým, prípadne iným kyslým džemom.

Výnos
7 Porcie
Celkový čas
1 hod, 10 minút
Čas prípravy
5 minút
Čas varenia / pečenia
1 hod, 5 minút

reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama