M.á.r.i.a
Nemusia byť vždy zemiakové, nemusia byť vždy bryndzové. Tentokrát, čo chladnička dala a hlavne bolo to rýchle.
1⁄4 | kus | tekvica maslová |
1 | kus | vajce |
300 | gramov | polohrubá múka |
125 | gramov | smotanový syr |
50 | gramov | slanina |
Tekvicu som ošúpala, nakrájala na väčšie kusy a dala variť nad parou do zmäknutia. Po vychladnutí som ju rozmixovala aj s vajíčkom a štipkou soli. Postupne som zapracovala múku aby vzniklo hladké nie tuhé cesto.
Cez sito na halušky som nahádzala halušky do vriacej osolenej vody, keď vyplávali varila som ešte 5 min.
Slaninu nakrájanú na kocky osmažiť, masť som zliala do misky, do ktorej som dala precedené halušky, pridala syr (môže byť aj smotanová nátierka) dobre premiešala.
Na tanieri posypala škvarkami s slaniny a posypala petržlenovou vňaťou. Kto chce zapíja kefírom, acidkom, kyslým mliekom...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Šalátová omáčka s medvedím cesnakom
dasa_
Šalátová omáčka s medvedím cesnakom
Milujem túto omáčku, pripomína mi detstvo. Okrem klasickej sladkokyslej verzie s kôprom môžete vyskúšať aj verziu s medvedím cesnakom
Zamatová roláda
Slavka K | Zamatová roláda
Zamatová roláda
Vyborný sviatočný zákusok s kakaovým korpusom bez múky a dvoma druhmi krému. Ak chcete aj krém bez múky, môžete múku nahradiť 1,5 balíčkom Zlatého klasu.