
sedita321123
Marinovaný losos grilovaný v alobale.
Ingrediencie
800 | gramov | losos |
1 | čajová lyžička | rasca mletá |
1 | čajová lyžička | cesnak sušený |
štipka | korenie čierne mleté | |
štipka | soľ | |
2 | polievkové lyžice | olej olivový |
1 | polievková lyžica | citrónová šťava |
1 | kus | rozmarín čerstvý |
Postup
Filet z lososa očistíme a umyjeme. Kožu stiahneme naraz aj so šupinami. Lososa pokrájame na menšie, cca 4-5 cm široké kúsky. Každý dôkladne osušíme papierovou kuchynskou utierkou.
Do misky dáme korenie, rascu, cesnak, citrónovú šťavu a olivový olej. Keďže losos je ryba s vyšším obsahom tuku, ďalší tuk nie je žiadúci. Jednotlivé kúsky lososa potrieme marinádou, zbytkom zalejeme a odložíme na 1 hodinu do chladničky. Čas marinovania nie je zahrnutý v celkovom čase prípravy receptu.
Medzitým si z alobalu pripravíme rovnako veľké štvorce. Namarinovaného lososa najprv veľmi jemne osolíme. Potom dva kusy položíme do stredu štvorca, necháme medzi nimi medzeru cca 0,5 cm, aby sa pri grilovaní nespojili, na vrch položíme malú časť vetvičky rozmarínu pre arómu a zakryjeme druhým štvorcom. Boky po celom obvode dôkladne spojíme a zahneme. Takto zabalíme všetky ostávajúce dvojice porcií.
Rúru s grilom vyhrejeme na cca 200 °C, resp. podľa návodu k vašej rúre. Balíčky uložíme na mriežku pod gril a z každej strany grilujeme. Z jednej strany cca 12-15 minút a z druhej 8 -10 minút. Takto pripraveného lososa v alobale môžeme v letnej sezóne rovnako grilovať aj na vonkajšom grile.
Keď je losos hotový, vyberieme ho z alobalu, naservírujeme na taniere, polejeme výpekom a ozdobíme vetvičkou čerstvého rozmarínu. Môžeme pridať aj plátok citrónu. Podávame s čerstvou zeleninou a opekanou celozrnnou bagetou.
Dobrú chuť!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Jednoduchá praženica z čerstvých húb
Slavka K | Hubová praženica
Jednoduchá praženica z čerstvých húb
Čo s čerstvo nazbieranými hubami? Šup s nimi do jednoduchej hubovej praženice.
Tvarohový koláč s jablkami
dasa_
Tvarohový koláč s jablkami
Tvarohový koláč s jablkami je dokonalým spojením chutí – krehké maslové cesto, vrstva sladkého džemu, šťavnaté strúhané jablká a bohatý tvarohový k