Spraviť bezlepkovú bábovku je celkom veda, lebo len s bezlepkovou múkou bude suchá. Tá je dobrá tak akurát na piškótu a bryndzové halušky. Takže tradične experimentujem aj v rámci histamínovej intolerancie a bez mlieka.
6 | kusov | vajce |
1 | hrnček | trstinový cukor |
1 | balík | vanilkový cukor |
1 | hrnček | mleté mandle |
1 | hrnček | bezlepková ovsená múka |
1 | hrnček | bezlepková múka |
1 | balík | prášok do pečiva |
1⁄2 | hrnček | olej |
1⁄2 | hrnček | voda vlažná |
2 | polievkové lyžice | karob |
Vajíčka vyšľaháme s cukrom do svetlej peny. Nakoniec ešte krátko priľahám olej,
Zmiešame všetky sypké ingrediencie. Použila som mleté blanšírované mandle z Lidlu a celozrnú bezlepkovú ovsenú muku z DM.
Na nižších otáčkach k vyšľahaným vajíčkam striedavo primiešam sypké ingrediencie a vlažnú vodu.
Polovicu cesta vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Do zvyšného cesta primiešame karob a cca 1 PL vody. Tmavé cesto, nalejeme do formy, primerane dookola.
Pečieme pri teplote cca 170°C cca 60 minút, alebo podľa skúsenosti so svojou rúrou. Pri tejto kombinácii bola výsledná bábovka svetlejšia ako iné. Akosi som ju nezvládla odfotiť v celku
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Šalátová omáčka s medvedím cesnakom
dasa_
Šalátová omáčka s medvedím cesnakom
Milujem túto omáčku, pripomína mi detstvo. Okrem klasickej sladkokyslej verzie s kôprom môžete vyskúšať aj verziu s medvedím cesnakom
Zamatová roláda
Slavka K | Zamatová roláda
Zamatová roláda
Vyborný sviatočný zákusok s kakaovým korpusom bez múky a dvoma druhmi krému. Ak chcete aj krém bez múky, môžete múku nahradiť 1,5 balíčkom Zlatého klasu.