Hrnčeková bezlepková bábovka

Pridal/a Kamila

Spraviť bezlepkovú bábovku je celkom veda, lebo len s bezlepkovou múkou bude suchá. Tá je dobrá tak akurát na piškótu a bryndzové halušky. Hambím sa Takže tradične experimentujem aj v rámci histamínovej intolerancie a bez mlieka.

Hrnčeková bezlepková bábovka - recept
Porcie
kus
Čas prípravy
15 minút
Čas varenia / pečenia
1 hod
Celkový čas
1 hod, 15 minút

Ingrediencie

6kusyvajce
1hrnčektrstinový cukor
1balíkvanilkový cukor
1hrnčekmleté mandle
1hrnčekbezlepková ovsená múka
1hrnčekbezlepková múka
1balíkprášok do pečiva
1⁄2hrnčekolej
1⁄2hrnčekvoda vlažná
2polievkové lyžicekarob

Inštrukcie

Vajíčka vyšľaháme s cukrom do svetlej peny. Nakoniec ešte krátko priľahám olej,

Zmiešame všetky sypké ingrediencie. Použila som mleté blanšírované mandle z Lidlu a celozrnú bezlepkovú ovsenú muku z DM. 

Na nižších otáčkach k vyšľahaným vajíčkam striedavo primiešam sypké ingrediencie a vlažnú vodu.

Polovicu cesta vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Do zvyšného cesta primiešame karob a cca 1 PL vody. Tmavé cesto, nalejeme do formy, primerane dookola.

Pečieme pri teplote cca 170°C cca 60 minút, alebo podľa skúsenosti so svojou rúrou. Pri tejto kombinácii bola výsledná bábovka svetlejšia ako iné. Akosi som ju nezvládla odfotiť v celku Úsmev

Postup: 

Hrnčeková bezlepková bábovka - recept postup 1
Hrnčeková bezlepková bábovka - recept postup 2
Hrnčeková bezlepková bábovka - recept postup 3
Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (2 hlasy)

Sezónne recepty

 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok