
Jessika
U nás doma sú najobľúbenejšie jablkové koláče.
250 | gramov | hladká múka |
140 | gramov | tuk na pečenie |
2 | polievkové lyžice | biele víno |
1 | kus | žĺtok |
1 | kilogram | jablká |
80 | gramov | kryštálový cukor |
1 | kus | vajce na potretie |
60 | gramov | Praskovy cukor do cesta |
trocha | Citronova a pomarancova strúhaná kôra |
1. Zo surovín vytvoríme krehké cesto. Rozdelíme ho na dve časti.
2. Nastrúhame jablká.
3. Na plech rozložíme strúhané jablká a tie posypeme cukrom, dáme ich do rúry a takzvane sa predpečú. Potom ich uložíme do studena, nech vychladnú.
4. Na plech položíme vyvaľkané jedno cesto, jablká položíme na tento plat. Rozvaľkáme aj druhé cesto a prikryjeme jablkovú vrstvu. Cesto sa potrieme horúcou vodou a rozmiešaným vajíčkom.
5. Pečieme do ružova (180 stupňov, 40 minút), a potom koláč krájame nožom do vody namočeným, na obdĺžniky.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty