reklama

Jemný jablkový koláč

Pridal/a Jessika dňa 19. 04. 2023 - 18:52 - Recepty Jessika
Jemný jablkový koláč , Koláče, recept, Jessika

Jessika


reklama

U nás doma sú najobľúbenejšie jablkové  koláče. 

Ingrediencie
250 gramov hladká múka
140 gramov tuk na pečenie
2 polievkové lyžice biele víno
1 kus žĺtok
1 kilogram jablká
80 gramov kryštálový cukor
1 kus vajce na potretie
60 gramov Praskovy cukor do cesta
  trocha Citronova a pomarancova strúhaná kôra
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

1. Zo surovín  vytvoríme krehké cesto. Rozdelíme ho na dve časti.

2. Nastrúhame jablká.

3. Na plech rozložíme strúhané jablká a tie posypeme cukrom, dáme ich do rúry a takzvane sa predpečú. Potom ich uložíme do studena, nech vychladnú.

4. Na plech položíme vyvaľkané jedno cesto, jablká položíme na tento plat. Rozvaľkáme aj druhé cesto a prikryjeme jablkovú vrstvu. Cesto sa potrieme  horúcou vodou a rozmiešaným vajíčkom.

5. Pečieme do ružova (180 stupňov, 40 minút), a potom koláč krájame nožom do vody namočeným, na obdĺžniky.

Výnos
20 Kus
Celkový čas
1 hod
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
40 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama