
melisa, Jemný tvarohový koláč s ríbezľami
Vynikajúci koláč s tvarohom a ríbezľami na nedeľné popoludnie ku kávičke Ríbezle mu dodávajú úžasnú sviežosť a šťavnatosť.
Cesto 1: | ||
300 | gramov | polohrubá múka |
1⁄2 | kus | prášok do pečiva |
125 | gramov | maslo |
1 | kus | vajce |
100 | gramov | práškový cukor |
1 | kus | vanilkový cukor |
Cesto 2: | ||
3 | kusov | vajce |
100 | gramov | cukor krupica |
7 | polievkové lyžice | olej |
7 | polievkové lyžice | voda vlažná |
200 | gramov | polohrubá múka |
1⁄2 | kus | prášok do pečiva |
Plnka: | ||
500 | gramov | jemný hrudkovitý tvaroh |
250 | gramov | jemný tvaroh bez hrudiek |
120 | gramov | práškový cukor |
1 | kus | vanilkový cukor |
2 | kusov | vajce |
2 | polievkové lyžice | Zlatý klas s prírodnou vanilkou |
Na posypanie: | ||
200 | gramov | červené ríbezle |
Cesto 1: do misy preosejeme múku s práškom do pečiva, pridáme práškový cukor, vajce, vanilkový cukor, maslo a vypracujeme cesto.
Cesto 2: bielky vyšľaháme so štipkou soli na hustú penu, zašľaháme cukor, žĺtky, olej, vodu a zamiešame múku s práškom do pečiva.
Plnka: tvaroh zmiešame s cukrom, vanilkovým cukrom, rozšľahanými vajíčkami a zlatým klasom.
Na vymastený a múkou vysypaný plech rozmer 30x40 cm rozvaľkáme prvé cesto, aj na boky, asi do polovice, rozotrieme tvarohovú plnku, posypeme ríbezľami. Ja som použila mrazené. Na povrch rozotrieme druhé žlté cesto.
Upečieme pri teplote 180°C cca 35 minút.
Po vychladnutí pokrájame na rezy a posypeme práškovým cukrom.
Dobrú chuť!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty