reklama

Jemný tvarohový koláč s ríbezľami

Pridal/a melisa dňa 30. 04. 2023 - 17:43 - Recepty melisa
Jemný tvarohový koláč s ríbezľami, Koláče, recept, melisa

melisa, Jemný tvarohový koláč s ríbezľami


reklama

Vynikajúci   koláč s tvarohom a ríbezľami na nedeľné popoludnie ku kávičkeSlnko Ríbezle mu dodávajú úžasnú sviežosť a šťavnatosť.

Ingrediencie
Cesto 1:
300 gramov polohrubá múka
1⁄2 kus prášok do pečiva
125 gramov maslo
1 kus vajce
100 gramov práškový cukor
1 kus vanilkový cukor
Cesto 2:
3 kusov vajce
100 gramov cukor krupica
7 polievkové lyžice olej
7 polievkové lyžice voda vlažná
200 gramov polohrubá múka
1⁄2 kus prášok do pečiva
Plnka:
500 gramov jemný hrudkovitý tvaroh
250 gramov jemný tvaroh bez hrudiek
120 gramov práškový cukor
1 kus vanilkový cukor
2 kusov vajce
2 polievkové lyžice Zlatý klas s prírodnou vanilkou
Na posypanie:
200 gramov červené ríbezle
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Cesto 1: do misy preosejeme múku s práškom do pečiva, pridáme práškový cukor, vajce, vanilkový cukor, maslo a vypracujeme cesto.

Cesto 2: bielky vyšľaháme so štipkou soli na hustú penu, zašľaháme cukor,  žĺtky, olej,  vodu a zamiešame múku s práškom do pečiva.

Plnka: tvaroh zmiešame s cukrom, vanilkovým cukrom, rozšľahanými vajíčkami a zlatým klasom.

Na vymastený a múkou vysypaný plech rozmer 30x40 cm rozvaľkáme prvé cesto, aj na boky, asi do polovice, rozotrieme tvarohovú plnku, posypeme ríbezľami. Ja som použila mrazené. Na povrch rozotrieme druhé žlté cesto.

Upečieme pri teplote 180°C cca 35 minút.

Po vychladnutí pokrájame na rezy a posypeme práškovým cukrom.

Dobrú chuť!

Výnos
25 25
Celkový čas
1 hod, 5 minút
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
35 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama