Popis
Svieži letný ovocný koláčik.

Zhrnutie
Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 15 minút |
Čas varenia / pečenia | 1 hod, 10 minút |
Celkový čas | 1 hod, 25 minút |
Ingrediencie
Korpus | ||
200 | gramov | sušienok |
100 | gramov | masla |
náplň | ||
4 | kusy | vajicka |
500 | gramov | jemný tvaroh |
1⁄2 | šálka | práškového cukru |
250 | millilitrov | šľahačkovej smotany |
1 | polievková lyžica | citrónovej šťavy |
1 | polievková lyžica | zlatého klasu |
Inštrukcie
Korpus:
Sušienky zomelieme, alebo rozmixujeme. Maslo roztopíme a zmiešame so sušienkovou zmesou. Hmotu roztačíme do okrúhlej formy, moj mala priemer cca 28cm. Korpus predpečieme pri teplote cca 170°C - 180°C cca 10 minút.
Náplň:
Tvaroh vyšľaháme s cukrom, pridáme citrónovú kôru, šťavu z citróna. Po jednom zašľaháme vajíčka. Na záver zľahka primiešame kyslú smotanu a kukuričný škrob (použila som zlatý klas) alebo múku. Do náplne primiešame očistené, umyté ale suché ríbezle. Zľahka premiešame. Náplň rozotrieme na predpečený korpus. Spolu pečieme ešte cca 60. Môžeme nechať ešte cca 10 minút v pootvorenej rúre.
Koláč vyberieme z rúry a necháme úplne vychladnúť, chvíľu to trvá. Po vychladnutí ho uložíme ešte na pár hodín do chladničky. Na záver vyšľaháme šľahačku rozotrieme navrch a ozdobíme ovocím.
Postup:

- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť
Komentáre
Som rada