reklama

Hruškový koláč s čokoládou a lieskovcami

Pridal/a balalajka dňa 13. 09. 2021 - 14:19 - Recepty balalajka
Hruškový koláč s čokoládou a lieskovcami, Koláče, recept, balalajka

balalajka


reklama

Prirodzene bezlepkový, plný čokolády, lahodne jemný a jesene voňajúci

Ingrediencie
85 gramov maslo
85 gramov trstinový cukor
85 gramov horká čokoláda
1 polievková lyžica brandy
85 gramov lieskové orechy
1 kus hruška
3 kusov vajce
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Teplovzdušnú rúru predhrejeme na 160 stupňov - ohrev zhora/zdola na 180 stupňov.

Čokoládu a maslo roztopíme v miske nad parou. Oddelíme žĺtky od bielok a spolu s cukrom žĺtky vyšľaháme do hustej peny.

Pridáme roztopenú čokoládovo - maslovú masu a dobre premiešame. Po častiach pridávame orechy.

Z bielok vyšľaháme tuhý sneh. 1/3 vmiešame do čokoládovo - orechovej masy. Zvyšné 2/3 zamiešame už len ľahkým pretáčaním, aby nám cesto zostalo krásne nadýchané.

Cesto dáme do maslom vymastenej a cukrom vysypanej formy, poukladáme naň nakrájané hrušky a dáme piecť na 35 minút.

Servírujeme poprášené práškovým cukrom, alebo s lyžičkou kyslej smotany či kopčekom vanilkovej zmrzliny.

Výnos
9 Porcie
Celkový čas
55 minút
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
35 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

Kamila, Ut, 14. 09. 2021 - 08:12

To musí byť dobrota, samá čokoláda. Áno

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama