Hruškový koláč s čokoládou a lieskovcami

Pridal/a balalajka

Prirodzene bezlepkový, plný čokolády, lahodne jemný a jesene voňajúci

Hruškový koláč s čokoládou a lieskovcami - recept
Porcie
Porcie
Zdrojedícia APetit, kniha Sladké pečenie
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
35 minút
Celkový čas
55 minút

Ingrediencie

85gramovmasla
85gramovtrstinového cukru
85gramovtmavej čokolády
1polievková lyžicabrandy
85gramovlieskových orieškov
1kushrušky
3kusyvajcia

Inštrukcie

Teplovzdušnú rúru predhrejeme na 160 stupňov - ohrev zhora/zdola na 180 stupňov.

Čokoládu a maslo roztopíme v miske nad parou. Oddelíme žĺtky od bielok a spolu s cukrom žĺtky vyšľaháme do hustej peny.

Pridáme roztopenú čokoládovo - maslovú masu a dobre premiešame. Po častiach pridávame orechy.

Z bielok vyšľaháme tuhý sneh. 1/3 vmiešame do čokoládovo - orechovej masy. Zvyšné 2/3 zamiešame už len ľahkým pretáčaním, aby nám cesto zostalo krásne nadýchané.

Cesto dáme do maslom vymastenej a cukrom vysypanej formy, poukladáme naň nakrájané hrušky a dáme piecť na 35 minút.

Servírujeme poprášené práškovým cukrom, alebo s lyžičkou kyslej smotany či kopčekom vanilkovej zmrzliny.

Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (1 hlas)

Sezónne recepty

 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok