dasa_ | Tvarohová galetka s jahodami
Rýchle tvarohové cesto so sladkými jahodami.
Ingrediencie
| 250 | gramov | hrudkovitý tvaroh |
| 280 | gramov | hladká múka |
| 100 | gramov | maslo |
| 3 | gramov | soľ |
| 1⁄2 | čajová lyžička | prášok do pečiva |
| 1 | kus | vajce |
| Náplň: | ||
| 1 | kilogram | jahody |
| 4 | polievkové lyžice | cukor |
| 250 | gramov | jemný tvaroh |
| 2 | polievkové lyžice | prášok do pečiva |
Postup
Najskôr očistíme jahody, nakrájame a zasypeme cukrom. Necháme odstáť aspoň hodinu. Zo šťavy, ktorú jahody pustia robím rýchly sirup (2 šálky cukru varím asi 20 minút s 2 šálkami vody. Pridám lyžičku kyseliny citrónovej, zliatu šťavu z ovocia. Privediem k varu. Horúce nalejem do fľaše, okraj potriem alkoholom. Určené na rýchlu spotrebu.)
Múku zmiešame s práškom do pečiva a soľou. Pridáme maslo a spracujeme ako keby mrveničku. Pridáme hrudkovitý tvaroh, znova zmiešame. Nakoniec pridáme vajce. Rýchlo zmiešame. Vďaka tvarohu cesto nebude hladké, ale nevadí. Zabalíme do fólie a dáme aspoň na 1 hodinu do chladničky.
Vychladené cesto priamo na papieri na pečenie rozvaľkáme na celý veľký plech.
Jemný vaničkový tvaroh zmiešame s cukrom a nanesieme na cesto tak, aby sme okolo krajov nechali cca 1,5 voľné. Na tvaroh umiestnime jahody alebo iné ovocie. Okraje zahneme smerom do hora a dovnútra.
Vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov. Pečieme cca 30 minút.
Na koniec pocukrujeme.
Určite môžete vyskúšať aj s iným ovocím, napríklad marhuľami, broskyňami.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty