reklama

Tvarohová galetka s jahodami

Pridal/a dasa_ dňa 24. 06. 2023 - 18:28 - Recepty dasa_
Tvarohová galetka s jahodami, Koláče, recept, dasa_

dasa_ | Tvarohová galetka s jahodami


reklama

Rýchle tvarohové cesto so sladkými jahodami.

Ingrediencie
250 gramov hrudkovitý tvaroh
280 gramov hladká múka
100 gramov maslo
3 gramov soľ
1⁄2 čajová lyžička prášok do pečiva
1 kus vajce
Náplň:
1 kilogram jahody
4 polievkové lyžice cukor
250 gramov jemný tvaroh
2 polievkové lyžice prášok do pečiva
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Najskôr očistíme jahody, nakrájame a zasypeme cukrom. Necháme odstáť aspoň hodinu. Zo šťavy, ktorú jahody pustia robím rýchly sirup (2 šálky cukru varím asi 20 minút s 2 šálkami vody. Pridám lyžičku kyseliny citrónovej, zliatu šťavu z ovocia. Privediem k varu. Horúce nalejem do fľaše, okraj potriem alkoholom. Určené na rýchlu spotrebu.)

dasa_ | Tvarohová galetka s jahodami
Foto: dasa_ | Tvarohová galetka s jahodami

Múku zmiešame s práškom do pečiva a soľou. Pridáme maslo a spracujeme ako keby mrveničku. Pridáme hrudkovitý tvaroh, znova zmiešame. Nakoniec pridáme vajce. Rýchlo zmiešame. Vďaka tvarohu cesto nebude hladké, ale nevadí. Zabalíme do fólie a dáme aspoň na 1 hodinu do chladničky.

dasa_ | Tvarohová galetka s jahodami
Foto: dasa_ | Tvarohová galetka s jahodami

Vychladené cesto priamo na papieri na pečenie rozvaľkáme na celý veľký plech.

dasa_ | Tvarohová galetka s jahodami
Foto: dasa_ | Tvarohová galetka s jahodami

Jemný vaničkový tvaroh zmiešame s cukrom a nanesieme na cesto tak, aby sme okolo krajov nechali cca 1,5 voľné. Na tvaroh umiestnime jahody alebo iné ovocie. Okraje zahneme smerom do hora a dovnútra.

dasa_ | Tvarohová galetka s jahodami
Foto: dasa_ | Tvarohová galetka s jahodami

Vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov. Pečieme cca 30 minút.

Na koniec pocukrujeme.

dasa_ | Tvarohová galetka s jahodami
Foto: dasa_ | Tvarohová galetka s jahodami
Doplňujúce poznámky

Určite môžete vyskúšať aj s iným ovocím, napríklad marhuľami, broskyňami.

Výnos
8 porcie
Celkový čas
50 minút
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
30 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama