
Výborný koláč so sezónnym ovocím
Ingrediencie
240 | gramov | práškový cukor |
240 | gramov | polohrubá múka |
1 | balík | prášok do pečiva |
3 | polievkové lyžice | olej |
50 | millilitrov | mlieko |
Náplň: | ||
500 | gramov | tvaroh |
5 | kusov | vajce |
250 | gramov | kyslá smotana |
1 | balík | vanilkový cukor |
3 | polievkové lyžice | práškový cukor |
Poleva: | ||
500 | millilitrov | voda |
1 | balík | práškový džús |
1 | balík | Zlatý klas |
3 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
Dokončenie: | ||
500 | gramov | ovocie |
Postup
Korpus:
žĺtky oddelíme od bielkov, vyšľaháme ich s práškovým cukrom, pridáme olej, polohrubú múku zmiešanú s práškom do pečiva, a ak treba mlieko a sneh z bielkov, cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech, do surového cesta popúšťame akékoľvek ovocie, takto dáme plech piecť, pečieme na 170 stupňoch cca 15-20 minút doružova.
Na upečené cesto dáme plnku: tvaroh zmiešame so smotanou, vanilkou a cukrom, uhladíme, no a na plnku vylejeme
Poleva: puding uvarený zo zlatého klasu, práškového džúsu, vody a cukru, toto privedieme do varu - puding zhustne a taký teplý ho rovnomerne navrstvíme na tvarohovo-smotanovú plnku.
necháme odležať 1-2 hodinky a papáme
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Pistáciový koláč
Alica7
Pistáciový koláč
Výborný pistáciový koláč, do ktorého môžete použiť aj iný druh orechov. Recept je na menší pekáčik 20x30 cm.
Vynikajúci bezlepkový ovocný koláč
Kamila
Vynikajúci bezlepkový ovocný koláč
Vláčny ovocný koláč s višňami v bezlepkovej verzii. Je jedno či použijete višne, čerešne, čučoriedky, maliny alebo na menšie kúsky nakrájané marhule