
Výborný koláč so sezónnym ovocím
Ingrediencie
240 | gramov | práškový cukor |
240 | gramov | polohrubá múka |
1 | balík | prášok do pečiva |
3 | polievkové lyžice | olej |
50 | millilitrov | mlieko |
Náplň: | ||
500 | gramov | tvaroh |
5 | kusov | vajce |
250 | gramov | kyslá smotana |
1 | balík | vanilkový cukor |
3 | polievkové lyžice | práškový cukor |
Poleva: | ||
500 | millilitrov | voda |
1 | balík | práškový džús |
1 | balík | Zlatý klas |
3 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
Dokončenie: | ||
500 | gramov | ovocie |
Postup
Korpus:
žĺtky oddelíme od bielkov, vyšľaháme ich s práškovým cukrom, pridáme olej, polohrubú múku zmiešanú s práškom do pečiva, a ak treba mlieko a sneh z bielkov, cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech, do surového cesta popúšťame akékoľvek ovocie, takto dáme plech piecť, pečieme na 170 stupňoch cca 15-20 minút doružova.
Na upečené cesto dáme plnku: tvaroh zmiešame so smotanou, vanilkou a cukrom, uhladíme, no a na plnku vylejeme
Poleva: puding uvarený zo zlatého klasu, práškového džúsu, vody a cukru, toto privedieme do varu - puding zhustne a taký teplý ho rovnomerne navrstvíme na tvarohovo-smotanovú plnku.
necháme odležať 1-2 hodinky a papáme
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Zemiakové bryndzové pirohy
Alica7 | Zemiakové bryndzové pirohy
Zemiakové bryndzové pirohy
Najlepšie domáce pirohy zo zemiakového cesta plnené bryndzovo-zemiakovou plnkou.
Bravčové karé na šampiňónoch
Martuška 123 | Bravčové karé na šampiňónoch
Bravčové karé na šampiňónoch
Šťavnaté bravčové karé dusené na šampiňónoch. Rýchly a chutný recept na obed či večeru z bravčového mäsa pre celú rodinu. Ako príloha sa hodí ryža.