Kysnutý jablčník

Popis

Jablká, orechy patria tiež k jeseni tak ako tá tekvica ...tak prišiel rad piecť jablčníky, tento krát to bol kysnutý

Kysnutý jablčník - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
50 minút
Čas varenia / pečenia
30 minút
Celkový čas
1 hod, 20 minút

Ingrediencie

21gramovdroždie
2decilitremlieko
1čajová lyžičkacukor
300gramovpolohruba muka
2polievkové lyžicepraškový cukor, štipka soli
80gramovmaslo
1kusvanilkový cukor, nastrúhaná citrónová kôra
2kusyžĺtka
5kusyjablká väčšie
100gramovorechy mleté
1kusvanilkový cukor
1polievková lyžicatrstinový cukor
1⁄2čajová lyžičkaskorica
2polievkové lyžicejablkového džemu
1polievková lyžicamaslo
1polievková lyžicacukor krupica

Inštrukcie

Vo vlažnom mlieku necháme rozpustiť droždie s cukrom a necháme vykysnúť. Múku, cukor,soľ si preosejeme, pridáme žĺtka, rozpustené maslo a kvások. Vypracujeme hladké, nelepivé cesto - podľa potreby pridáme mlieko. Necháme 1/2 hod. kysnúť.

Medzitým si očistíme na nastrúhame jablká, zmiešame s cukrom, orechami,škoricou. Vyysnuté cesto rozdelíme na polovice. Rozváľkame na veľkosť plechu ( piekla som na malom 32 x 22 cm) .Plech vymastíme maslom, položíme jeden plát cesta, potrieme džemom (môže sa použiť podľa chuti) a dáme jablkovú plnku, rovnomerne rozotrieme. Položíme druhý plát, boky trochu pritlačíme, popicháme vidličkou a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 st. pečieme približne 30 min. Po upečení ešte teplý potrieme maslom a posypeme cukrom krupica a necháme ešte chvíľku už vo vypnutej rúre.

Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené
 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok