
reklama
Osviežujúci jogurtový dezert s pomarančom.
Ingrediencie
1 | balík | želatína potravinárska číra |
2 | kusov | grécky jogurt biely |
2 | kusov | pomaranč |
100 | millilitrov | pomarančový džús |
1 | balík | vanilkový cukor |
trocha | mandľové lupienky |
Postup
- Jogurty vymiešame s vanilkovým cukrom.
- Želatínu na jogurtový krém pripravíme podľa návodu. Nasypeme do horúcej (nie vriacej) vody. Dôkladne vymiešame, kým sa všetky kryštáliky úplne rozpustia.
- Pridáme ju do studeného jogurtu a metličkou vyšľaháme hladký krém. Nalejeme do pohárov a odložíme do chladničky.
- Na žltú želatínu použijeme horúcu pomarančovú šťavu alebo džús (nie vriace). Keď začne želírovať, nalejeme ju do pohárov v tenkej vrstve na bielu jogurtovú vrstvu a opäť necháme v chladničke stuhnúť. Jednotlivé vrstvy môžeme striedať podľa vlastného vkusu, vždy však po dôkladnom stuhnutí.
- Nakoniec do pohárov navrstvíme nakrájaný pomaranč, zalejeme vrstvou jogurtového krému a posypeme nasucho opraženými mandľovými plátkami.
Dobrú chuť!
Doplňujúce poznámky
Želatínu je potrebné v pohároch nechať dôkladne vychladnúť a stuhnúť, až potom ukladať ďalšie vrstvy. Čas prípravy nezahrňuje čas chladenia.
Výnos
2 Porcie
Celkový čas
25 minút
Čas prípravy
25 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút
reklama
reklama
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Plnené zemiakové knedličky s mäsom
Slavka K
Plnené zemiakové knedličky s mäsom
Fotorecept na Cepelinai - zemiakové knedličky plnené mäsom. Sú podobné našim pirohom, no v litovskom štýle, sú sýte a výborné.
Kapustnica
Alica7
Kapustnica
Klasická domáca kapustnica s mäsom, klobásou a hríbami.