Jemná krémová polievka s chuťou sviečkovej omáčky. Rýchla a jednoduchá príprava

Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | |
Čas varenia / pečenia | |
Celkový čas |
Ingrediencie
2 | kusy | mrkva |
1 | kus | batat |
2 | kusy | zeler stonkový |
1 | kus | jarná cibuľka |
2 | polievkové lyžice | olej |
1⁄2 | čajová lyžička | soľ |
750 | millilitrov | voda |
Inštrukcie
Mrkvu a sladký zemiak - batát očistíme, nakrájame na menšie kúsky. Dve stonky zeleru tiež nakrájame na drobné kúsky, biele časti cibuľky nakrájame na krúžky.
V hrnci rozohrejeme olej, krátko orestujeme cibuľu, pridáme nakrájanú zeleninu. Opečieme, zalejeme vodou, osolíme. Prikryjeme a varíme do mäkka, asi 15-20 minút.
Dôkladne rozmixujeme a máme hotovo.
Dôležité je zelerové stonky nakrájať na drobno. Inak sa len ťažko dajú mixovať na jemno.
Samozrejme, ak máte radšej výraznejšie chute, môžete okoreniť, pridať napríklad cesnak, čili vločky. No čistá chuť, bez prídavkov iného korenia nás veľmi prekvapila. Chuťou veľmi pripomínala sviečkovú omáčku.
Postup:
