
dasa_ | Batatová polievka
Jemná krémová polievka s chuťou sviečkovej omáčky. Rýchla a jednoduchá príprava
Ingrediencie
2 | kusov | mrkva |
1 | kus | batat |
2 | kusov | zeler stonkový |
1 | kus | jarná cibuľka |
2 | polievkové lyžice | olej |
1⁄2 | čajová lyžička | soľ |
750 | millilitrov | voda |
Postup
Mrkvu a sladký zemiak - batát očistíme, nakrájame na menšie kúsky. Dve stonky zeleru tiež nakrájame na drobné kúsky, biele časti cibuľky nakrájame na krúžky.
V hrnci rozohrejeme olej, krátko orestujeme cibuľu, pridáme nakrájanú zeleninu. Opečieme, zalejeme vodou, osolíme. Prikryjeme a varíme do mäkka, asi 15-20 minút.
Dôkladne rozmixujeme a máme hotovo.
Dôležité je zelerové stonky nakrájať na drobno. Inak sa len ťažko dajú mixovať na jemno.
Samozrejme, ak máte radšej výraznejšie chute, môžete okoreniť, pridať napríklad cesnak, čili vločky. No čistá chuť, bez prídavkov iného korenia nás veľmi prekvapila. Chuťou veľmi pripomínala sviečkovú omáčku.

dasa_
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Fazuľový guláš
dasa_ | Fazuľový guláš
Fazuľový guláš
Veľmi výdatná polievka, s pečivom poslúži aj ako hlavný chod
Cuketové lečo s klobásou
Kamila | Cuketové lečo s klobásou
Cuketové lečo s klobásou
Rýchly letný obed, keď treba cuketu spotrebovať a aj chlapa presvedčiť, že lepší obed ešte nejedol. Cuketa je ľahšie stráviteľná ako paprika.