
dasa_ | Batatová polievka
Jemná krémová polievka s chuťou sviečkovej omáčky. Rýchla a jednoduchá príprava
2 | kusov | mrkva |
1 | kus | batat |
2 | kusov | zeler stonkový |
1 | kus | jarná cibuľka |
2 | polievkové lyžice | olej |
1⁄2 | čajová lyžička | soľ |
750 | millilitrov | voda |
Mrkvu a sladký zemiak - batát očistíme, nakrájame na menšie kúsky. Dve stonky zeleru tiež nakrájame na drobné kúsky, biele časti cibuľky nakrájame na krúžky.
V hrnci rozohrejeme olej, krátko orestujeme cibuľu, pridáme nakrájanú zeleninu. Opečieme, zalejeme vodou, osolíme. Prikryjeme a varíme do mäkka, asi 15-20 minút.
Dôkladne rozmixujeme a máme hotovo.
Dôležité je zelerové stonky nakrájať na drobno. Inak sa len ťažko dajú mixovať na jemno.
Samozrejme, ak máte radšej výraznejšie chute, môžete okoreniť, pridať napríklad cesnak, čili vločky. No čistá chuť, bez prídavkov iného korenia nás veľmi prekvapila. Chuťou veľmi pripomínala sviečkovú omáčku.

dasa_
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Bravčové karé na šampiňónoch
Martuška 123
Bravčové karé na šampiňónoch
Šťavnaté bravčové karé dusené na šampiňónoch. Rýchly a chutný recept na obed či večeru z bravčového mäsa pre celú rodinu. Ako príloha sa hodí ryža.
Šúľance s makom
Alica7 | Šúľance s makom
Šúľance s makom
Výborné mäkkučké šúľance si môžete pripraviť aj s orechmi.