Rýchly letný obed keď sa vám nechce alebo nemáte as stáť pri sporáku.
250 | gramov | linguine |
2 | kusov | paradajky |
3 | kusov | zeler stonkový |
1 | kus | šalotka |
2 | strúčiky | cesnak |
50 | gramov | slanina prerastená |
2 | polievkové lyžice | bazalka čerstvá |
2 | polievkové lyžice | olivový olej |
1 | plátok | maslo |
50 | gramov | tvrdý syr |
soľ | ||
korenie |
Paradajky väčšie a tvrdé nastrúham na strúhadle s väčšími okami, tak isto nastrúham aj sedano (stonkový zeler).
Šalotku nasekám na drobno, slaninku na menšie kúsky a spolu orestujem na oleji. Pridám zeler a na plátky nakrájaná cesnak ( kto má rád môže pridať aj nasekanú chilli papričku). Chvíľku podusíme a pridám nastrúhané paradajky.
Osolím, okorením a dusím 10 min. Na záver vmiešam plátok masla a nasekanú bazalku. Medzitým si uvarím podľa návodu v slanej vode linguine scedím a pridám do omáčky.
Ak treba pridám 1-2 PL vody kde sa varili. Na tanieri posypem strúhaným tvrdým syrom podľa svojej chuti.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Šalátová omáčka s medvedím cesnakom
dasa_
Šalátová omáčka s medvedím cesnakom
Milujem túto omáčku, pripomína mi detstvo. Okrem klasickej sladkokyslej verzie s kôprom môžete vyskúšať aj verziu s medvedím cesnakom
Zamatová roláda
Slavka K | Zamatová roláda
Zamatová roláda
Vyborný sviatočný zákusok s kakaovým korpusom bez múky a dvoma druhmi krému. Ak chcete aj krém bez múky, môžete múku nahradiť 1,5 balíčkom Zlatého klasu.