Rýchly letný obed keď sa vám nechce alebo nemáte as stáť pri sporáku.
Ingrediencie
| 250 | gramov | linguine |
| 2 | kusov | paradajky |
| 3 | kusov | zeler stonkový |
| 1 | kus | šalotka |
| 2 | strúčiky | cesnak |
| 50 | gramov | slanina prerastená |
| 2 | polievkové lyžice | bazalka čerstvá |
| 2 | polievkové lyžice | olivový olej |
| 1 | plátok | maslo |
| 50 | gramov | tvrdý syr |
| soľ | ||
| korenie |
Postup
Paradajky väčšie a tvrdé nastrúham na strúhadle s väčšími okami, tak isto nastrúham aj sedano (stonkový zeler).
Šalotku nasekám na drobno, slaninku na menšie kúsky a spolu orestujem na oleji. Pridám zeler a na plátky nakrájaná cesnak ( kto má rád môže pridať aj nasekanú chilli papričku). Chvíľku podusíme a pridám nastrúhané paradajky.
Osolím, okorením a dusím 10 min. Na záver vmiešam plátok masla a nasekanú bazalku. Medzitým si uvarím podľa návodu v slanej vode linguine scedím a pridám do omáčky.
Ak treba pridám 1-2 PL vody kde sa varili. Na tanieri posypem strúhaným tvrdým syrom podľa svojej chuti.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Fazuľový guláš
dasa_ | Fazuľový guláš
Fazuľový guláš
Veľmi výdatná polievka, s pečivom poslúži aj ako hlavný chod
Cuketové lečo s klobásou
Kamila | Cuketové lečo s klobásou
Cuketové lečo s klobásou
Rýchly letný obed, keď treba cuketu spotrebovať a aj chlapa presvedčiť, že lepší obed ešte nejedol. Cuketa je ľahšie stráviteľná ako paprika.