reklama

Vajíčkový rezeň

Pridal/a dasa_ dňa 05. 10. 2023 - 13:44 - Recepty dasa_
Vajíčkový rezeň, Rýchlovky, recept, dasa_

dasa_ | Vajíčkový rezeň


reklama

Vajíčkový rezeň bol kedysi stálicou rôznych bufetov, lahôdok či staničných reštaurácií. Mal svoju štátnu normu, podľa ktorej sa pripravoval, s presne predpísanou ozdobou na vrchu.

Ingrediencie
1 kus vajce
2 polievkové lyžice strúhanka
1 štipka soľ
1 plechovka olej
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Retro rýchlovka, ktorá dokáže aj dnes zasýtiť. Naviac, doslova za pár drobných s jednoduchým postupom, naozaj iba s minimom surovín. A keď pridáte aj čerstvú alebo kvasenú zeleninu, tak aj relatívne vyvážené jedlo s obsahom bielkovín, tukov, sacharidov, vlákniny aj vitamínov. Naviac, peňaženka po takejto večeri nezaplače. Ak robíte svoju vlastnú strúhanku, tak vlastne povýšite  zvyšky na plnohodnotné jedlo.

Postup je rozpísaný je jeden vajíčkový rezeň. Samozrejme, množstvo si upravte podľa svojich potrieb. Len je dôležité robiť rezne postupne, po jednej porcii, teda jednom vajíčku. Vtedy je všetko presne odmerané.

Na panvicu dáme olej a zapneme. Ak máme teflónovú, stačí menej oleja.

Tanier posypeme lyžicou strúhanky.

Foto: dasa_ | Vajíčkový rezeň
Foto: dasa_ | Vajíčkový rezeň

Rozklepneme jedno vajíčko a mierne osolíme.

Foto: dasa_ | Vajíčkový rezeň
Foto: dasa_ | Vajíčkový rezeň

Zasypeme ďalšou lyžicou strúhanky.

Foto: dasa_ | Vajíčkový rezeň
Foto: dasa_ | Vajíčkový rezeň

Vidličkou zamiešame a pomocou stierky stiahneme na rozpálenú panvicu. Vďaka stierke veľmi ľahko na panvicu presunieme celú zmes bez zvyškov v tanieri.

Foto: dasa_ | Vajíčkový rezeň
Foto: dasa_ | Vajíčkový rezeň

Na panvici pomocou stierky vytvarujeme tvar rezňa.

Foto: dasa_ | Vajíčkový rezeň
Foto: dasa_ | Vajíčkový rezeň

Opekáme asi 2 minúty z každej strany

Foto: dasa_ | Vajíčkový rezeň
Foto: dasa_ | Vajíčkový rezeň
Doplňujúce poznámky

Podávame na chlebíku a pridáme k tomu zeleninu. Kedysi bola klasika podľa normy nakladaná zelenina, možno dáte prednosť čerstvej alebo kvasenej. Niekomu bude na chlebík vyhovovať horčica, niekto si dá kečup. Miesto chlebíka môžu byť samozrejme aj zemiaky, alebo čokoľvek, čo vám chutí. V každom prípade ideálna rýchlovka.

Vlastne, každý, kto robieva trojobal to pozná - akurát vtedy zachraňujeme zvyšky, a tak je tam občas priveľa strúhanky. Vyskúšajte verziu, keď vaším cieľom nebude iba spotrebovanie toho, čo ostalo.

 

Výnos
1 porcie
Celkový čas
5 minút
Čas prípravy
1 minúta
Čas varenia / pečenia
4 minúty

reklama


reklama

Dzeny, Št, 05. 10. 2023 - 16:23

Bože, tieto staré recepty podľa noriem! Ja to milujem, už len preto, že sú na to normy:)) 

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama