
dasa_
Kyslá kapusta dodáva šalátu jemne nakyslú chuť a chrumkavosť, zatiaľ čo cvikla červenou farbou a sladkým nádychom celý šalát zjemňuje a obohacuje.
1 | hrnček | kyslá kapusta |
1 | hrnček | cvikla zaváraná |
1 | čajová lyžička | cukor |
1⁄2 | čajová lyžička | mleté čierne korenie |
1 | polievková lyžica | olej |
vlašské orechy |
Príprava šalátu sa veľmi zjednoduší, ak máme po ruke zavarenú cviklu. Ak nemáme, tak cviklu najskôr uvaríme (alebo použijeme predvarenú vákuovanú), očistíme a na hrubo nastrúhame.
Kyslú kapustu vyžmýkame a nakrájame na menšie kúsky. Ja kapustu nepremývam, chcem ju mať naozaj kyslú. Ak vám kyslosť nevyhovuje, kľudne aj premyte.
Zmiešajte nakrájanú kapustu a cviklu.
Pridajte cukor, mleté čierne korenie a olej a dobre premiešajte.
Na vrch môžete pridať nasekané vlašské orechy.
Šalát v uzavretej nádobe v chladničke vydrží asi týždeň.
Táto kombinácia chutí je nielen lahodná, ale aj mimoriadne zdravá – plná vitamínov, minerálov a probiotík, ktoré podporujú trávenie a imunitu.
Vďaka farebnej hre bordovej a svetlej kapusty tento šalát poteší aj oči, pričom jeho príprava je jednoduchá a rýchla. Ideálny je ako osviežujúci predkrm, zdravá príloha k hlavnému jedlu alebo ako samostatný pokrm. Každé sústo prináša zážitok z prírody, energiu a jemný kontrast chutí, ktoré ťa nabijú silou a sviežosťou. Je to jedlo, ktoré dokazuje, že zdravé môže byť aj chutné.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty