reklama

Šalát z kyslej kapusty a cvikly

Pridal/a dasa_ dňa 19. 01. 2025 - 12:30 - Recepty dasa_
Šalát z kyslej kapusty a cvikly, Šaláty, recept, dasa_

dasa_


reklama

Kyslá kapusta dodáva šalátu jemne nakyslú chuť a chrumkavosť, zatiaľ čo cvikla červenou farbou a sladkým nádychom celý šalát zjemňuje a obohacuje.

Ingrediencie
1 hrnček kyslá kapusta
1 hrnček cvikla zaváraná
1 čajová lyžička cukor
1⁄2 čajová lyžička mleté čierne korenie
1 polievková lyžica olej
  vlašské orechy
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Príprava šalátu sa veľmi zjednoduší, ak máme po ruke zavarenú cviklu. Ak nemáme, tak cviklu najskôr uvaríme (alebo použijeme predvarenú vákuovanú), očistíme a na hrubo nastrúhame. 

Kyslú kapustu vyžmýkame a nakrájame na menšie kúsky. Ja kapustu nepremývam, chcem ju mať naozaj kyslú. Ak vám kyslosť nevyhovuje, kľudne aj premyte.

Zmiešajte nakrájanú kapustu a cviklu.

Pridajte cukor, mleté čierne korenie a olej a dobre premiešajte.

Na vrch môžete pridať nasekané vlašské orechy.

Šalát v uzavretej nádobe v chladničke vydrží asi týždeň.

Doplňujúce poznámky

Táto kombinácia chutí je nielen lahodná, ale aj mimoriadne zdravá – plná vitamínov, minerálov a probiotík, ktoré podporujú trávenie a imunitu.

Vďaka farebnej hre bordovej a svetlej kapusty tento šalát poteší aj oči, pričom jeho príprava je jednoduchá a rýchla. Ideálny je ako osviežujúci predkrm, zdravá príloha k hlavnému jedlu alebo ako samostatný pokrm. Každé sústo prináša zážitok z prírody, energiu a jemný kontrast chutí, ktoré ťa nabijú silou a sviežosťou. Je to jedlo, ktoré dokazuje, že zdravé môže byť aj chutné.

 

Výnos
4 porcie
Čas prípravy
5 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama