
reklama
Zeleninový šalát so syrom s modrou plesňou a sladkou kukuricou.
Ingrediencie
1 | plechovka | kukurica sterilizovaná |
2 | kusov | paradajka |
1 | kus | paprika zelená |
1 | kus | grécky jogurt |
2 | polievkové lyžice | kyslá smotana |
trocha | olivový olej | |
125 | gramov | syr Niva |
2 | strúčiky | cesnak |
trocha | soľ | |
trocha | mleté čierne korenie |
Postup
- Paradajky (červené mäsité) umyjeme a nakrájame na kocky. Umytú papriku zbavíme jadrovníka a vnútorných vlákien a pokrájame na prúžky, potom na štvorčeky. Cesnak ošúpeme.
- Do misky dáme jogurt a kyslú smotanu, pokvapkáme olivovým olejom, pretlačíme cesnak, osolíme, okoreníme a vymiešame.
- Pridáme nakrájané paradajky a papriku, scedenú kukuricu, najlepšia je konzervovaná v mierne slanom náleve, nastrúhame plesňový syr a zľahka všetko spolu premiešame. Necháme krátko odstáť, aby sa chute prepojili.
- Podávame na raňajky s domácim chlebom alebo celozrnnou bagetou. Dobrú chuť!
Výnos
2 Porcie
Celkový čas
10 minút
Čas prípravy
10 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút
reklama
reklama
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Zemiakové bryndzové pirohy
Alica7 | Zemiakové bryndzové pirohy
Zemiakové bryndzové pirohy
Najlepšie domáce pirohy zo zemiakového cesta plnené bryndzovo-zemiakovou plnkou.
Bravčové karé na šampiňónoch
Martuška 123 | Bravčové karé na šampiňónoch
Bravčové karé na šampiňónoch
Šťavnaté bravčové karé dusené na šampiňónoch. Rýchly a chutný recept na obed či večeru z bravčového mäsa pre celú rodinu. Ako príloha sa hodí ryža.