
reklama
Palacinky z celozrnnej špaldovej múky s horkou čokoládou, arašidovým maslom a lyofilizovanými (mrazom sušenými) malinami.
Ingrediencie
200 | gramov | múka celozrnná špaldová jemne mletá |
300 | millilitrov | mlieko |
2 | kusov | vajce |
50 | gramov | čokoláda horká 78% |
1 | čajová lyžička | cukor kryštálový |
trocha | maslo | |
40 | gramov | čokoláda horká 78% |
3 | polievkové lyžice | arašidové maslo |
trocha | maliny |
Postup
- Vo vodnom kúpeli rozpustíme na kocky nalámanú čokoládu a necháme pri izbovej teplote vychladnúť. Môžeme rozmiešať aj s trochou vlažného mlieka.
- Do nádoby nasypeme preosiatu múku, cukor a premiešame.
- Do suchej zmesi, za stáleho miešania, metličkou prilejeme asi 1 dl mlieka, kým dostaneme hustú hladkú kašu bez hrudiek. Potom postupne pridávame ostatné mlieko a miešame, kým kaša dostatočne zredne.
- Nakoniec do palacinkového cesta pridáme vajcia so štipkou soli, rozpustenú čokoládu a metličkou dohladka prešľaháme.
- Na panvici na rozohriatom masle vyprážame z palacinkového cesta z oboch strán tenké chrumkavé palacinky.
- Hotové necháme trochu odpočinúť a potom natrieme arašidovým maslom, zložíme do vejárika, polejeme čokoládou rozpustenou vo vodnom kúpeli a ozdobíme malinami. Dobrú chuť!
Výnos
10 Porcie
Celkový čas
25 minút
Čas prípravy
10 minút
Čas varenia / pečenia
15 minút
reklama
reklama
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Zemiakové bryndzové pirohy
Alica7 | Zemiakové bryndzové pirohy
Zemiakové bryndzové pirohy
Najlepšie domáce pirohy zo zemiakového cesta plnené bryndzovo-zemiakovou plnkou.
Bravčové karé na šampiňónoch
Martuška 123 | Bravčové karé na šampiňónoch
Bravčové karé na šampiňónoch
Šťavnaté bravčové karé dusené na šampiňónoch. Rýchly a chutný recept na obed či večeru z bravčového mäsa pre celú rodinu. Ako príloha sa hodí ryža.