
katarinalucanova | Makové šúľance
reklama
Zemiakové šúľance poliate maslom a posypané makom.
Ingrediencie
500 | gramov | zemiaky uvarené |
200 | gramov | polohrubá múka |
1 | kus | vajce |
soľ | ||
maslo | ||
mletý mak | ||
práškový cukor |
Postup
Kým si pripravíme cesto dáme do veľkého hrnca variť vodu s lyžičkou soli.
Uvarené zemiaky postrúhame na jemnom strúhadle. Pridáme vajíčko, múku štipku soli a na pracovnej doske vypracujeme nelepivé cesto.
Cesto si rozdelíme na 8 častí a z každej časti šúľame dlhé valčeky. Valčeky pokrájame na menšie cca 5 cm dlhé šúľance.
Šúľance dáme variť. Keď vyplávajú na vrch sú hotové, scedíme.
Polejeme roztopeným maslom a posypeme makom zmiešaným s cukrom.
Výnos
4 porcie
Celkový čas
25 minút
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
5 minút
reklama
reklama
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty