
melisa | Cesnakové slimáky
Vynikajúce jemné cesnakové pečivo:)
Ingrediencie
Cesto: | ||
500 | gramov | hladká múka špeciál |
250 | millilitrov | mlieko |
40 | gramov | čerstvé droždie |
1 | čajová lyžička | soľ |
100 | millilitrov | olej |
1 | čajová lyžička | kryštálový cukor |
Plnka: | ||
100 | gramov | maslo |
100 | gramov | syr v črievku |
1⁄2 | čajová lyžička | soľ |
5 | strúčiky | cesnak |
petržlenová vňať | ||
1 | kus | vajce |
sezam |
Postup
Cesto: do vlažného mlieka pridáme jednu lyžičku kryštálový cukor, rozdrobené droždie a necháme vykysnúť kvások cca 10-15 minút.
Múku preosejeme do nádoby, pridáme soľ, olej, vykysnutý kvások a vypracujeme hladké cesto v robote alebo ručne a necháme vykysnúť na teplom mieste, kým zdvojnásobí objem.
Potom cesto premiesime na pomúčenej doske a rozdelíme na 12 alebo viac menších bochníčkov, ktoré necháme podkysnúť. Každý bochníček rozvaľkáme na ovál asi 20 cm dlhý, potrieme plnkou a zrolujeme. Po dĺžke prekrojíme na polovicu, koniec necháme vcelku. Vzájomne prepletieme a stočíme do tvaru slimáka.
Ukladáme s odstupom na plech vyložený papierom na pečenie, nakoľko zväčšia objem. Povrch potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme sezamom. Necháme podkysnúť. Upečieme pri teplote 200°C cca 20 minút.
Plnka: zmäknuté maslo vymiešame s taveným syrom, prelisovaným cesnakom, soľou a petržlenovou vňaťou, môže byť aj sušená.
Sú výborné, jemné.
Dobrú chuť!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Pistáciový koláč
Alica7
Pistáciový koláč
Výborný pistáciový koláč, do ktorého môžete použiť aj iný druh orechov. Recept je na menší pekáčik 20x30 cm.
Vynikajúci bezlepkový ovocný koláč
Kamila
Vynikajúci bezlepkový ovocný koláč
Vláčny ovocný koláč s višňami v bezlepkovej verzii. Je jedno či použijete višne, čerešne, čučoriedky, maliny alebo na menšie kúsky nakrájané marhule