Vegan boršč

Pridal/a balalajka

Kto má výhrady voči boršču ako ja, lebo za ním vidí školskú jedáleň a mäso, čo je samé mastné a šľacha, nech skúsi túto vegánsku verziu.

Vegan boršč - recept
Porcie
Porcie
ZdrojInstagram
Čas prípravy
15 minút
Čas varenia / pečenia
30 minút
Celkový čas
45 minút

Ingrediencie

200gramovmrkva
200gramovbatat
200gramovcvikla
200gramovbiela kapusta
250gramovcícer
200mililitrovparadajková šťava

Inštrukcie

Mrkvu a sladké zemiaky (bataty) nakrájame na kocky a dáme variť s bobkovým listom do osolenej vody na mierny plameň na 15 min. Krásne zmäknú.

Pridáme nakrájanú na kocky uvarenú cviklu, najemno nakrájanú kapustu a uvarený cícer. Zamiešame paradajkovú šťavu a ešte všetko spolu 15 min kým kapusta nie je krehká varíme.

Na záver ochutíme. Ja som pridala len polievkovú lyžicu bieleho octu. Ak ste nedali bataty, ale obyčajné zemiaky, isto nič nepokazíte, ale kľudne pridajte trochu cukru podľa chuti.

Podávať môžete so smotanou alebo len tak - vegan posypané bylinkami.

Dobrú chuť.

Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (2 hlasy)

Sezónne recepty

 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok