
balalajka | Vegan boršč
Kto má výhrady voči boršču ako ja, lebo za ním vidí školskú jedáleň a mäso, čo je samé mastné a šľacha, nech skúsi túto vegánsku verziu.
200 | gramov | mrkva |
200 | gramov | batat |
200 | gramov | cvikla |
200 | gramov | biela kapusta |
250 | gramov | cícer |
200 | millilitrov | paradajková šťava |
Mrkvu a sladké zemiaky (bataty) nakrájame na kocky a dáme variť s bobkovým listom do osolenej vody na mierny plameň na 15 min. Krásne zmäknú.
Pridáme nakrájanú na kocky uvarenú cviklu, najemno nakrájanú kapustu a uvarený cícer. Zamiešame paradajkovú šťavu a ešte všetko spolu 15 min kým kapusta nie je krehká varíme.
Na záver ochutíme. Ja som pridala len polievkovú lyžicu bieleho octu. Ak ste nedali bataty, ale obyčajné zemiaky, isto nič nepokazíte, ale kľudne pridajte trochu cukru podľa chuti.
Podávať môžete so smotanou alebo len tak - vegan posypané bylinkami.
Dobrú chuť.
Vsak ja som ochutenie zabudla! Idem dopisat.
Kapusta surova, hlavkova.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
A tá kapusta sladká alebo kyslá? Alebo obe?