Kto má výhrady voči boršču ako ja, lebo za ním vidí školskú jedáleň a mäso, čo je samé mastné a šľacha, nech skúsi túto vegánsku verziu.

Porcie | |
---|---|
Zdroj | |
Čas prípravy | 15 minút |
Čas varenia / pečenia | 30 minút |
Celkový čas | 45 minút |
Ingrediencie
200 | gramov | mrkva |
200 | gramov | batat |
200 | gramov | cvikla |
200 | gramov | biela kapusta |
250 | gramov | cícer |
200 | mililitrov | paradajková šťava |
Inštrukcie
Mrkvu a sladké zemiaky (bataty) nakrájame na kocky a dáme variť s bobkovým listom do osolenej vody na mierny plameň na 15 min. Krásne zmäknú.
Pridáme nakrájanú na kocky uvarenú cviklu, najemno nakrájanú kapustu a uvarený cícer. Zamiešame paradajkovú šťavu a ešte všetko spolu 15 min kým kapusta nie je krehká varíme.
Na záver ochutíme. Ja som pridala len polievkovú lyžicu bieleho octu. Ak ste nedali bataty, ale obyčajné zemiaky, isto nič nepokazíte, ale kľudne pridajte trochu cukru podľa chuti.
Podávať môžete so smotanou alebo len tak - vegan posypané bylinkami.
Dobrú chuť.