
melisa | Kakaové rezy s karamelovou plnkou
Sú výborné ku kávičke.
Ingrediencie
Cesto: | ||
6 | kusov | vajce |
8 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
8 | polievkové lyžice | polohrubá múka |
2 | polievkové lyžice | voda |
1 | čajová lyžička | prášok do pečiva |
2 | polievkové lyžice | kakao |
Plnka: | ||
200 | gramov | Salko karamelové |
250 | gramov | maslo |
trocha | orechy | |
100 | gramov | čokoládová poleva |
trocha | biela čokoláda | |
200 | gramov | ríbezľový džem |
Postup
Piškóta: v nádobe vyšľaháme so štipkou soli bielky na hustú penu, po lyžiciach zašľaháme cukor, po jednom žĺtky, vodu a jemne zamiešame preosiatu múku s práškom do pečiva a kakao. Upečieme na hlbokom plechu, na papieri na pečenie. Rozmer 30x40cm. Teplota 180°C 10-15 minút. Necháme vychladnúť.
Plnka: maslo izbovej teploty vyšľaháme, po častiach pridáme Salko približne rovnakej teploty, spojíme na hladký krém. Plnku rozdelíme na tri časti.
Plnenie: Z vychladnutej piškóty odstránime papier a šupku, ktorá sa vytvorila pri pečení a pozdĺžne prekrojíme na tri pásy.
Ukladáme nasledovne: piškóta, potrieme džemom, tretinou plnky, priložíme druhú časť, potrieme lekvárom a plnkou. Priložíme tretí pás piškóty, jemne pritlačíme.
Zvyšnou plnkou potrieme povrch aj boky rezov a boky posypeme mletými vlašskými orechmi.
Povrch polejeme rozpustenou čokoládovou polevou, ozdobíme bielou polevou a v chlade necháme stuhnúť niekoľko hodín.
Pokrájame horúcim suchým nožom na rezy, aby sa poleva nepolámala. Rezy sú výborné!
Dobrú chuť!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Zemiakové bryndzové pirohy
Alica7 | Zemiakové bryndzové pirohy
Zemiakové bryndzové pirohy
Najlepšie domáce pirohy zo zemiakového cesta plnené bryndzovo-zemiakovou plnkou.
Bravčové karé na šampiňónoch
Martuška 123 | Bravčové karé na šampiňónoch
Bravčové karé na šampiňónoch
Šťavnaté bravčové karé dusené na šampiňónoch. Rýchly a chutný recept na obed či večeru z bravčového mäsa pre celú rodinu. Ako príloha sa hodí ryža.