
Trochu retro zákusok, recet mám už aspoň 40 rokov tak som ho oprášila.
500 | gramov | hladká múka |
200 | gramov | maslo |
200 | gramov | práškový cukor |
1 | kus | vanilkový cukor |
2 | polievkové lyžice | kakao |
4 | kusov | žĺtok |
1 | čajová lyžička | sóda bikarbóna |
1 | čajová lyžička | škorica |
4 | polievkové lyžice | kyslá smotana |
Plnka: | ||
100 | gramov | maslo |
5 | polievkové lyžice | práškový cukor |
1 | deciliter | rum |
150 | gramov | kokos |
6 | kusov | bielok |
2 | polievkové lyžice | džem |
Poleva: | ||
100 | gramov | práškový cukor |
2 | kusov | žĺtok |
Múku, kakao, cukor preosejem, pridám sódu bb, škoricu a nastrúham maslo, pridám žĺtka. Spracovávam cesto s postupným pridávaním smotany tak aby sme dosiahli mäkké tvarovateľné cesto.
Rozdelím na 2 časti, vyvaľkám pláty o rozmeru plechu ( piekla som na plechu 32 x 24). Plát dám na plech s papierom a potriem džemom, dala som malinový.
Maslo si vymiešam s cukrom a rumom do peny, zamiešam kokos a na záver zľahka vmiešam tuhý sneh z bielkov.
Plnku dám na prvý plát a položím na to druhý plát. Dám piecť do vyhriatej rúry na 180°, pečiem približne 25 min. Hneď po vybratí z rúry potriem polevou, tú si vyšľahám zo žĺtok a cukru kým sa pečie koláč.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty