reklama

Jednoduché makrónky plnené bielou čokoládou

Pridal/a Oľga Birošová dňa 25. 04. 2023 - 19:12 - Recepty Oľga Birošová
Jednoduché makrónky plnené bielou čokoládou, Zákusky, recept, Oľga Birošová

Oľga Birošová


reklama

Z francúzska obľúbená dobrota, ktorá poteší veľkých aj malých. 

Ingrediencie
Cesto:
3 kusov bielok
110 gramov kryštálový cukor
140 gramov mandľová múka
125 gramov práškový cukor
1 štipka soľ
  trocha potravinárska farba
Plnka:
150 gramov biela čokoláda
80 millilitrov smotana na šľahanie
2 polievkové lyžice mascarpone
100 gramov ovocie
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Najprv si 2x preosejeme práškový cukor + mandľovú múku. Bielky šľaháme so štipkou soli 3 minúty na 3 stupni mixéra. Zvýšime rýchlosť pridávame po častiach kryštálový cukor. Šľaháme do tuha a pridáme farbu.

Silikónovou stierkou vmiešame práškový cukor a mandľovú múku. Cesto nesmie mať hrudky je mierne riedke. Preložíme do cukrárskeho vrecka s rovnou špičkou striekame makrónky na silikónovú formu.

Plech párkrát buchneme o stôl, aby sa nám bublinky z cesta uvoľnili. Necháme makrónky uschnúť aspoň 1 hodinu. Prstom kontrolujeme či sa cesto nelepí na prst. Rúru predhrejeme na 150 stupňov. Pečieme v rúre na strednej mriežke 15 minút.

Smotanu na šľahanie 33 % ohrejeme do horúca, pridáme čokoládu polámanú na menšie kúsky a miešame pokiaľ sa čokoláda nerozpustí. Necháme vychladnúť a vyšľaháme do polotuha. Pridáme 2-3 PL mascarpone došľaháme do tuha. Krémom naplníme cukrárske vrecko plníme makrónky, spájame, ozdobíme . 

Výnos
36 kusov
Celkový čas
1 hod, 5 minút
Čas prípravy
50 minút
Čas varenia / pečenia
15 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama