
Oľga Birošová
Z francúzska obľúbená dobrota, ktorá poteší veľkých aj malých.
Cesto: | ||
3 | kusov | bielok |
110 | gramov | kryštálový cukor |
140 | gramov | mandľová múka |
125 | gramov | práškový cukor |
1 | štipka | soľ |
trocha | potravinárska farba | |
Plnka: | ||
150 | gramov | biela čokoláda |
80 | millilitrov | smotana na šľahanie |
2 | polievkové lyžice | mascarpone |
100 | gramov | ovocie |
Najprv si 2x preosejeme práškový cukor + mandľovú múku. Bielky šľaháme so štipkou soli 3 minúty na 3 stupni mixéra. Zvýšime rýchlosť pridávame po častiach kryštálový cukor. Šľaháme do tuha a pridáme farbu.
Silikónovou stierkou vmiešame práškový cukor a mandľovú múku. Cesto nesmie mať hrudky je mierne riedke. Preložíme do cukrárskeho vrecka s rovnou špičkou striekame makrónky na silikónovú formu.
Plech párkrát buchneme o stôl, aby sa nám bublinky z cesta uvoľnili. Necháme makrónky uschnúť aspoň 1 hodinu. Prstom kontrolujeme či sa cesto nelepí na prst. Rúru predhrejeme na 150 stupňov. Pečieme v rúre na strednej mriežke 15 minút.
Smotanu na šľahanie 33 % ohrejeme do horúca, pridáme čokoládu polámanú na menšie kúsky a miešame pokiaľ sa čokoláda nerozpustí. Necháme vychladnúť a vyšľaháme do polotuha. Pridáme 2-3 PL mascarpone došľaháme do tuha. Krémom naplníme cukrárske vrecko plníme makrónky, spájame, ozdobíme .
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty