
M.á.r.i.a | Malinové tartaletky
Tieto košíčky sú veľmi vďačný dezert, môžu byť vždy iné zmenou lahodnej plnky a ovocia. Ak si košíčky napečieme skôr, máme ich vždy priravené ak máme chuť na na niečo sladké alebo nás prekvapí návšteva
Ingrediencie
Korpus: | ||
135 | millilitrov | mandle |
135 | millilitrov | špaldová múka celozrnná hladká |
1 | kus | vajce |
1 | polievková lyžica | trstinový cukor |
1 | polievková lyžica | mlieko |
50 | gramov | maslo |
1⁄2 | čajová lyžička | prášok do pečiva |
1 | štipka | soľ |
Náplň: | ||
150 | gramov | mascarpone |
150 | gramov | ricotta |
2 | polievkové lyžice | trstinový cukor |
1 | čajová lyžička | limetková šťava |
1 | čajová lyžička | vanilkový extrakt |
1 | čajová lyžička | limetková kôra |
250 | gramov | maliny |
Postup
Mandle pomelieme a suroviny na cesto spolu zmiešame a vypracujeme hladké cesto.
Cesto natlačíme do formičiek - počet kusov záleží od veľkosti formičiek. Ak máte veľké ako ja (12 cm), tak z tejto dávky urobíte 4 - 8 ks.
Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 st. približne 20 min. Ešte teplé ich vyklopíme z formičiek a necháme vychladnúť.
Mascarpone vymiešame s cukrom a pridáme postupne riccottu, limetkovú šťavu a vanilkový extrakt. Vychladnuté košíčky - tartaletky naplníme a na vrch naukladáme maliny.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Omeleta
Alica7 | Omeleta
Omeleta
Chutná omeleta s kukuricou alebo hráškom vhodná nielen na raňajky.
Zemiakové bryndzové pirohy
Alica7 | Zemiakové bryndzové pirohy
Zemiakové bryndzové pirohy
Najlepšie domáce pirohy zo zemiakového cesta plnené bryndzovo-zemiakovou plnkou.