
Slavka K | Oblíž prst
Vynikajúci tradičný zákusok s ozaj príznačným názvom. Zvykla som ho robievať so šľahačkou na vrchu, tentokrát som ho skúsila tak ako sa odporúča so snehom.
Kakaový korpus: | ||
5 | kusov | vajce |
160 | gramov | kryštálový cukor |
50 | millilitrov | voda |
50 | millilitrov | olej |
160 | gramov | hladká múka |
1 | balík | prášok do pečiva |
30 | gramov | kakao |
Krém: | ||
600 | millilitrov | mlieko |
6 | kusov | žĺtko |
80 | gramov | kryštálový cukor |
2 | balíky | Zlatý klas |
250 | gramov | maslo |
80 | gramov | práškový cukor |
Sneh: | ||
6 | kusov | bielko |
200 | gramov | kryštálový cukor |
Dokončenie: | ||
100 | gramov | horká čokoláda |
Korpus: Vajíčka s cukrom vyšľaháme do svetlej peny. Postupne opatrne prilejeme olej a na záver aj vlažnú vodu. Múku v samostatnej miske zmiešame s kakaom a práškom do pečiva. Zmes preosejeme. Zľahka ju ručne primiešame k vaječnej hmote. Hmotu rozotrieme na plech s papierom na pečenie a pečieme pri teplote cca 180°C cca 25 minút.
Krém: Mlieko s polovicou cukru dáme variť. V miske vymiešame žltky so zvyšným cukrom a Zlatým klasom. K vaječnej zmesi primiešame trochu horúceho mlieka a prelejeme to späť do hrnca k horúcemu mlieku. Uvaríme hustý puding. Prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme vychladnúť.
Maslo izbovej teploty vyšľaháme s práškovým cukrom a po lyžiciach zašľaháme vychladnutý puding.
Sneh: Vo vodnom kúpeli miešame ručne bielky s cukrom, kým sa úplne neroztopí. Horúcu hmotu prelejeme do misky šľahača a vyšľaháme tuhý sneh.
Plnenie: Na vychladený korpus rozotrieme pudingový krém. Na ten rozotrieme tuhý sneh a vrch posypeme nastrúhanou čokoládou. Dáme stuhnúť do chladničky.

Slavka K
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty