
Alica7 | Bratislavské rezy
Klasické a chutné bratislavské rezy ako ich poznáme z cukrárne.
Ingrediencie
4 | kusov | vajce M |
140 | gramov | polohrubá múka |
120 | gramov | kryštálový cukor |
20 | gramov | olej |
20 | gramov | voda |
6 | gramov | prášok do pečiva |
Krém: | ||
500 | gramov | mlieko |
200 | gramov | maslo |
140 | gramov | práškový cukor |
45 | gramov | vanilkový puding |
Ešte potrebujeme: | ||
lekvár | ||
čokoládová poleva |
Postup
Z bielkov vyšľaháme polotuhý sneh, po troche pridáme cukor a vyšľaháme tuhý sneh. Pridáme zmiešanú vodu, olej a žĺtky a múku s práškom do pečiva. Upečieme korpus 30x36 cm. Pečieme na 180 stupňov asi 10 minút.
Krém: Uvaríme mlieko a puding, prikryjeme fóliou do vychladnutia. Vyšľaháme maslo s práškovým cukrom, prišľaháme puding.
Vychladnutý korpus rozkrojíme na dve časti 30x18 cm. Vidličkou narušíme hladký povrch, zlepíme lekvárom. Natrieme krém, dáme stuhnúť. Nakoniec polejeme čokoládovou polevou a dáme stuhnúť do chladničky.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty