
Oľga Birošová | Obrátený jablkový zákusok s čokoládovou polevou
Obľúbený zákusok jablkový prevrátený zákusok s citrónovou náplňou na každú príležitosť poteší svojou chuťou.
Cesto: | ||
4 | kusov | vajíčka väčšie |
1 | balík | vanilkový cukor |
170 | gramov | kryštálový cukor |
deciliter | voda teplá | |
170 | gramov | polohrubá múka |
Jablková plnka: | ||
900 | gramov | nastrúhané jablká |
1⁄2 | kus | citrónová šťava |
1 | balík | vanilkový cukor |
5 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
trocha | škorica mletá | |
250 | gramov | tvaroh ochutený hrudkovitý |
Plnka 2: | ||
600 | millilitrov | mlieko |
5 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
2 | balíky | citrónový puding v prášku |
tmavá čokoládová poleva |
Jablká očistíme, nastrúhame na strúhadle, pridáme citrónovú šťavu cukor, vanilínový cukor, škoricu mletú a všetko premiešame.
Plech 25x30 cm vyložíme alobalom, rozložíme jablkovú plnku, tvaroh.
Vajíčka, cukor kryštál, vanilínový vyšľaháme do penista, pridáme po častiach teplú vodu, zašľaháme, nakoniec pridáme preosiatu múku.
Pripravené cesto vylejeme na jablkovo-tvarohovú plnku a uhladíme.
Rúru predhrejeme na 190 stupňov a pečieme 20 minút do zlatista.
Po upečení korpus pomocou druhého plechu otočíme jablkovou plnkou nahor a necháme úplne vychladnúť.
V mlieku rozhabarkujeme pudingový prášok a cukor, vlejeme do misy a uvaríme hustý puding, do ktorého za horúca vmiešame zmäknuté maslo, necháme úplne vychladnúť.
Preložíme do mixéra a vyšľaháme hladký krém, ktorý rozotrieme na jablkovú plnku, uhladíme a dáme do chladničky stuhnúť.
Pripravíme čokoládovú polevu, ktorou polejeme celý zákusok, dáme do chladničky stuhnúť. Pred podávaním boky upravíme, pokrájame na rezy horúcim nožom. Dobrú chuť.

Oľga Birošová

Oľga Birošová

Oľga Birošová

Oľga Birošová

Oľga Birošová

Oľga Birošová

Oľga Birošová

Oľga Birošová

Oľga Birošová

Oľga Birošová

Oľga Birošová
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty