reklama

Rychlá pizza, bez kysnutia

Pridal/a lia6 dňa 20. 08. 2009 - 14:48 - Recepty lia6
Rychlá pizza, bez kysnutia, Rýchlovky, recept, lia6

reklama

Napíšem iba recept na cesto, lebo každý má rád tie "svoje" suroviny, ktoré pridáva do pizze(sun) Ja osobne mám najradšej, keď je taká "plná" a dávam tam nakrájanú šunku(salámu), papriku, paradajku, cibulu, cesnak a navrch pridávam nastrúhaný tvrdý syr, no niekedy aj syr Niva(sun) Ale je to ozaj na každom, čo si tam kto dá, lebo niekto má rád aj pizzu na sladko(sun)

Ingrediencie
250 gramov polohrubá múka
1⁄2 liter kyslá smotana
1⁄2 balík prášok do pečiva
2 kusov vajce
  saláma
  zelenina
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Do misy nasypeme múku, premiešanú s kypr.práškom. Pridáme vajíčka a kyslú smotanu. Namiesto kyslej smotany môžeme použiť jogurt alebo zakysanku.

Suroviny spolu zmiešame a hustejšie cesto nalejeme na vymastený a múkou vysypaný plech.

Posypeme surovinami, ktoré milujeme: zelenina, saláma... Občas to robím tak, že tie suroviny zamiešam do cesta a to následne nalejem na plech.

Dáme zapiecť do rúry predhriatej na 150 st, asi na 40 minút, záleží od trúby.

Syr dávam až tak 5 minút pred dopečením, aby sa iba roztiekol. Dobrú chuť želám.

Naozaj je velmi dobrá a hlavne to je nekysnuté cesto a nemusí sa vaľkať.

Výnos
4 Porcie
Celkový čas
50 minút
Čas prípravy
10 minút
Čas varenia / pečenia
40 minút

reklama


reklama

Polárka (bez overenia), Št, 20. 08. 2009 - 19:46

Áno vyskusam Slnko

andrejka44, So, 22. 08. 2009 - 19:12

urcite vyskusamÁno Objímam

daisy, Pi, 21. 08. 2009 - 22:27

Zajtra to chcem vyskúšať, páči sa mi, že sa to nevaľká, to ja nemusím.Tlieskam

daisy, So, 22. 08. 2009 - 12:36

Lia, pomoc. Mne sa to nepodarilo.Plačem Cesto zostalo nedopečené, mám el.rúru, aj som to dala na silnejšie, 150 st. je málo.Aké to má byť?

lia6, So, 22. 08. 2009 - 13:09

Tak tomu nerozumiem-mne sa to podarilo vždy a už som to robila aspoň 10 krát. A vrch ako vyzerá? Je spečený? Ak nie, tak to zakri alobalom a dopeč. Mne sa už tiež stalo(ale pri koláčoch), že podla času v recepte to ešte nebolo dopečené(naozaj neviem, či to je v rúre-ale táto pizza sa mi vydarí vždy! Skús to takto, ako som písala. Mrzí ma, že sa Ti neprepieklaSlnko

daisy, So, 22. 08. 2009 - 13:32

Vrch je pekne upečený, ale čo už. Vyjedám tú oblohu a cesto ide veru /robím to nerada/ do koša.Ja si myslím, že som to mala piecť od začiatku aspoň na 180 st.Nevadí, skúsim niekedy znova.Úsmev

lia6, So, 22. 08. 2009 - 13:36

Mala si to dopiesť s tým alobalom-nič by sa tomu nestalo, ja to tak robievam, keď sa mi niečo nedopečie.Slnko A nabudúce môžeš dať vačšiu teplotu-ako vravím(aj podla skúseností), každá rúra je iná.Slnko

daisy, So, 22. 08. 2009 - 13:40

OK, skúsim na budúce.Slnko

lia6, So, 22. 08. 2009 - 19:11

ešte ma napadlo-nemala si náhodou menší plech? Treba to skôr dať na vačší plech-skôr sa prepečieSlnko

daisy, So, 22. 08. 2009 - 19:28

vidíš, to je pravda.Ale bol len o trošku menší od klasického,na tom som mala už upečený jahodkový koláč.Ďakujem za vyriešenie záhady,detektív Oriešok.Áno

helus72, Ne, 23. 08. 2009 - 14:39

Lia, ani mne sa to nepodariloPlačem , vyzeralo to presne tak, ako u DaisyChichocem sa , tak som tomu potom riadne pripiekla stupne Celzia a zjedla sa a chutila Vyplazený jazyk ....akurát som už potom ten syrik na vrchu mala taký potvrdšíVeľký úsmev Veľký úsmev Veľký úsmev . Nevadí, na budúce to hneď dám (ako som kukala na moju rúru) hneď na 180-200Mrkám Mrkám

lia6, Št, 17. 09. 2009 - 19:20

Helus72, tak to urob tak, ako píšeš. Dnes som ju piekla a je super! Po 40-tich minútach bola normálne prepečená, len farbu nemala tú správnu, tak som dala na dvestovku a po desiatich minútach som vypla a nechala, asi ešte desať minút. Inak neviem prečo, ale neva-posielam aspoň fotečku, nech si urobíte chute.Slnko

ivusa, Št, 22. 07. 2010 - 00:05

lia, zachranila si ma, uz som chcela vypisovat, ze kto ma recept Chichocem sa. mala som o deci menej kyslej smotany a dala som cely prasok a vysla vyborna. piekla som ju 20 min. na 200 stupnoch. (mam staru trubu, robi si co chce).Slnko

lia6, Št, 22. 07. 2010 - 19:29

Som rada, že chutila-my ju lúbime a nemusí kysnúť...samozrejme, že ako komu pečie rúra, tak si to prispôsobíÁno Slnko

PaBe, Št, 24. 02. 2011 - 12:37

Od dnes máme chrípkové prázdniny,tak som robila deťom...Výborná,rýchla,podarila sa na prvý krát,superÁno Tlieskam Úsmev

lia6, Št, 24. 02. 2011 - 19:39

Juj, som rada-ja robím už len tútoÚsmev Slnko

magdicka, Ne, 27. 02. 2011 - 21:31

aj ja je vyborna diky len tak dalej Tlieskam Tlieskam Tlieskam Tlieskam Áno Áno

jajanka6, Ut, 13. 09. 2011 - 18:52

joooj vyyybornaaaMrkám ja som dala jednu kyslu smotanu a asi deci a pol kefiru a hmmm Tlieskam fantasticka Tlieskam Tlieskam Tlieskam Tlieskam Tlieskam .. dakujem Vyplazený jazyk Bozkávam

Anuška, Pi, 27. 06. 2014 - 15:58

vyzera super a mozem pouzit aj spaldovu muku? Tlieskam

lia6, Pi, 27. 06. 2014 - 16:13

Neskúšala som, ale za skúšku nič nedáš Úsmev len, ako píšem vyššie-každá rúra pečie inak, tak si čas pečenia treba prispôsobiť, poprípade treba zvýšiť teplotu-tu by som ale vrch prikryla alobalom Úsmev Slnko

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama