
Napíšem iba recept na cesto, lebo každý má rád tie "svoje" suroviny, ktoré pridáva do pizze(sun) Ja osobne mám najradšej, keď je taká "plná" a dávam tam nakrájanú šunku(salámu), papriku, paradajku, cibulu, cesnak a navrch pridávam nastrúhaný tvrdý syr, no niekedy aj syr Niva(sun) Ale je to ozaj na každom, čo si tam kto dá, lebo niekto má rád aj pizzu na sladko(sun)
250 | gramov | polohrubá múka |
1⁄2 | liter | kyslá smotana |
1⁄2 | balík | prášok do pečiva |
2 | kusov | vajce |
saláma | ||
zelenina |
Do misy nasypeme múku, premiešanú s kypr.práškom. Pridáme vajíčka a kyslú smotanu. Namiesto kyslej smotany môžeme použiť jogurt alebo zakysanku.
Suroviny spolu zmiešame a hustejšie cesto nalejeme na vymastený a múkou vysypaný plech.
Posypeme surovinami, ktoré milujeme: zelenina, saláma... Občas to robím tak, že tie suroviny zamiešam do cesta a to následne nalejem na plech.
Dáme zapiecť do rúry predhriatej na 150 st, asi na 40 minút, záleží od trúby.
Syr dávam až tak 5 minút pred dopečením, aby sa iba roztiekol. Dobrú chuť želám.
Naozaj je velmi dobrá a hlavne to je nekysnuté cesto a nemusí sa vaľkať.
vyskusam
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
urcite vyskusam
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Zajtra to chcem vyskúšať, páči sa mi, že sa to nevaľká, to ja nemusím.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Lia, pomoc. Mne sa to nepodarilo. Cesto zostalo nedopečené, mám el.rúru, aj som to dala na silnejšie, 150 st. je málo.Aké to má byť?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Tak tomu nerozumiem-mne sa to podarilo vždy a už som to robila aspoň 10 krát. A vrch ako vyzerá? Je spečený? Ak nie, tak to zakri alobalom a dopeč. Mne sa už tiež stalo(ale pri koláčoch), že podla času v recepte to ešte nebolo dopečené(naozaj neviem, či to je v rúre-ale táto pizza sa mi vydarí vždy! Skús to takto, ako som písala. Mrzí ma, že sa Ti neprepiekla
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Vrch je pekne upečený, ale čo už. Vyjedám tú oblohu a cesto ide veru /robím to nerada/ do koša.Ja si myslím, že som to mala piecť od začiatku aspoň na 180 st.Nevadí, skúsim niekedy znova.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Mala si to dopiesť s tým alobalom-nič by sa tomu nestalo, ja to tak robievam, keď sa mi niečo nedopečie. A nabudúce môžeš dať vačšiu teplotu-ako vravím(aj podla skúseností), každá rúra je iná.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
OK, skúsim na budúce.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ešte ma napadlo-nemala si náhodou menší plech? Treba to skôr dať na vačší plech-skôr sa prepečie
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
vidíš, to je pravda.Ale bol len o trošku menší od klasického,na tom som mala už upečený jahodkový koláč.Ďakujem za vyriešenie záhady,detektív Oriešok.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Lia, ani mne sa to nepodarilo , vyzeralo to presne tak, ako u Daisy
, tak som tomu potom riadne pripiekla stupne Celzia a zjedla sa a chutila
....akurát som už potom ten syrik na vrchu mala taký potvrdší
. Nevadí, na budúce to hneď dám (ako som kukala na moju rúru) hneď na 180-200
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Helus72, tak to urob tak, ako píšeš. Dnes som ju piekla a je super! Po 40-tich minútach bola normálne prepečená, len farbu nemala tú správnu, tak som dala na dvestovku a po desiatich minútach som vypla a nechala, asi ešte desať minút. Inak neviem prečo, ale neva-posielam aspoň fotečku, nech si urobíte chute.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
lia, zachranila si ma, uz som chcela vypisovat, ze kto ma recept . mala som o deci menej kyslej smotany a dala som cely prasok a vysla vyborna. piekla som ju 20 min. na 200 stupnoch. (mam staru trubu, robi si co chce).
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Som rada, že chutila-my ju lúbime a nemusí kysnúť...samozrejme, že ako komu pečie rúra, tak si to prispôsobí
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Od dnes máme chrípkové prázdniny,tak som robila deťom...Výborná,rýchla,podarila sa na prvý krát,super
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Juj, som rada-ja robím už len túto
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
aj ja je vyborna diky len tak dalej
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
joooj vyyybornaaa ja som dala jednu kyslu smotanu a asi deci a pol kefiru a hmmm
fantasticka
.. dakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
vyzera super a mozem pouzit aj spaldovu muku?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Neskúšala som, ale za skúšku nič nedáš len, ako píšem vyššie-každá rúra pečie inak, tak si čas pečenia treba prispôsobiť, poprípade treba zvýšiť teplotu-tu by som ale vrch prikryla alobalom
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďalšie recepty