Absolútne perfektný šalát plný zdravia a nezameniteľnej chuti. Sladká cvikla s brusnicami kontrujú krémovej fete a avokádu, či orieškovej chuti rukoly podčiarknuté pikantnosťou dijonskej horčice.

Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 10 minút |
Čas varenia / pečenia | |
Celkový čas | 10 minút |
Ingrediencie
2 | kusy | cvikla |
1 | kus | avokádo |
100 | gramov | rukola |
200 | gramov | feta syr |
50 | gramov | vlašské orechy |
25 | gramov | brusnice |
Inštrukcie
- 2 obrovské (uvarené) cvikle
- 1 avokádo
- 4 hrste rukolových lístkov
- 200gr feta syru
- za hrsť vlašských orechov (môžu byť aj pekanové)
- pol hrste sušených brusníc
Cviklu uvaríme alebo upečieme do polomäkka. Ja kupujem uvarenú, lebo okrem mňa ju nikto doma neje ... teda ak nie je v koláči. Na tanierik si naaranžujeme rukolu, na kocky nakrájanú cviklu, fetu, avokádo a posypeme orechami a brusnicami. Zázrak nad zázrak je zálievka.
- 3 polievkové lyžice olivového oleja
- 3 polievkové lyžice balsamikového octu
- 2 polievkové lyžice dijonskej horčice
- soľ, korenie
Všetko dať do pohárika, vymiešať alebo pretrepať a zaliať šalátik pred podávaním.
Poznámky
Mám rada tieto jednoduché kombinácie chuti.
Ja podávam s vidličkou, lebo myslím, že nič iné k tomu už viac netreba.