Popis
Absolútne perfektný šalát plný zdravia a nezameniteľnej chuti. Sladká cvikla s brusnicami kontrujú krémovej fete a avokádu, či orieškovej chuti rukoly podčiarknuté pikantnosťou dijonskej horčice.

Zhrnutie
Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 10 minút |
Čas varenia / pečenia | |
Celkový čas | 10 minút |
Ingrediencie
2 | kusy | veľké cvikly |
1 | kus | avokádo |
100 | gramov | rukoly |
200 | gramov | syru Feta |
50 | gramov | vlašských orechov |
25 | gramov | sušených brusníc |
Inštrukcie
- 2 obrovské (uvarené) cvikle
- 1 avokádo
- 4 hrste rukolových lístkov
- 200gr feta syru
- za hrsť vlašských orechov (môžu byť aj pekanové)
- pol hrste sušených brusníc
Cviklu uvaríme alebo upečieme do polomäkka. Ja kupujem uvarenú, lebo okrem mňa ju nikto doma neje ... teda ak nie je v koláči. Na tanierik si naaranžujeme rukolu, na kocky nakrájanú cviklu, fetu, avokádo a posypeme orechami a brusnicami. Zázrak nad zázrak je zálievka.
Zálievka:
- 3 polievkové lyžice olivového oleja
- 3 polievkové lyžice balsamikového octu
- 2 polievkové lyžice dijonskej horčice
- soľ, korenie
Všetko dať do pohárika, vymiešať alebo pretrepať a zaliať šalátik pred podávaním.
Poznámky
Mám rada tieto jednoduché kombinácie chuti.
Ja podávam s vidličkou, lebo myslím, že nič iné k tomu už viac netreba.
- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť
Komentáre
Máš pravdu stačí vidlička
... počúvaj a kto zje tú druhú porciu 
Ako u nás? Si to nezamiešam s tým dresingom a potom si dám neskôr tú druhú
. Ale keby som nedala tú cviklu, avokádo, brusnice, orechy a syr do toho šalátu, tak aj manžel k mäsu s ryžou
.
Predpokladala som
...
Šalátik je naozaj výborný. Akurát u nás som musela množstvo navýšiť. Chalani keď videli šalátovú misu a čerstvo upečené žemle, tak sa mi skoro neušlo.
To som rada, že si dala vedieť a že chutil.

