reklama

Veľkonočné ruské vajíčka

Pridal/a maksd dňa 21. 03. 2012 - 08:00 - Recepty maksd
obrázok k receptu

reklama

No naša domáca klasika na veľkú noc

Ingrediencie
1 kus zemiak
4 kusov vajce
  kartón diétna saláma
3 kilogramov mrkva
  kyslá uhorka
625 gramov Majolenka
2 polievkové lyžice horčica
1 kus cibuľa
  trocha soľ
  trocha mleté čierne korenie
1 polievková lyžica ocot
2 polievkové lyžice kryštálový cukor
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Zemiaky a mrkvu uvaríme v šupke do mäkka, necháme vychladnúť a ošúpeme.Vajíčka uvaríme na tvrdo, nemusí ich byť uvedený počet ako kto má rád. Ja do šalátov dávam prevarenú cibuľu v náleve a to nasledovne: nakrájame si cibuľu na drobno, pridáme asi 3 dcl vody, dávam už odhadom:-) cukor, ocot a trochu MČK, necháme prejsť varom a odstavíme, je to sladko-kyslý nálev ale zase ako kto má rád. Ošupané zemiaky nastruháme ja ich nepretláčam cez zemiakové sitko ale ich strúham šalátik je jemnejší, taktiež polovicu uvarených vajec a mrkvu. Nakrájame si nadrobno uhorky na toto množstvo skoro celý pohár, a nakrájame diétnu salámu, osolíme a všetko zmiešame, pridáme na zjemnenie trochu oleja asi 1 PL, a pomaly primiešavame nálev, nemá to byť moc riedke takže radšej sledujte hustotu, podľa toho ako nám zemiaky pijú..a trošku nálevu si ešte odložíme.Potom pridáme majolenku zmiešanú s horčicou a urobíme šalátik, kt. po zmiešaní premiestnime na tácku. Zvyšné vajíčka rozdelíme na polky a naukladáme navrch. Vrch polejeme tatarkou zriedenou s nálevom, malo by to byť krásne biele no ja som nemala tatarku a ostalo mi iba trochu majolenky potom ozdobujeme.Šalátik samozrejme chutnáme pred finálnou fázou a dochucujeme podľa seba:-)

Výnos
5 Porcie
Celkový čas
45 minút
Čas prípravy
45 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama