Cibulovy kolac

Popis

Cibulovy kolac
Cibulovy kolac - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Zdrojrecept z baden - württemberg
Čas prípravy
1 hod, 30 minút
Čas varenia / pečenia
Celkový čas
1 hod, 30 minút

Ingrediencie

250gramovmúky
50gramovmasla
1⁄2kusdroždia (sol,cukor)
150millilitrovteplého mlieka
500gramovcibule
2kusyvajcia
100millilitrovsladkej smotany (alebo creme fraiche)
100gramovslaninky
 kusrasca podla chuti ((cela alebo drvena))

Inštrukcie

Na cesto: drozdie rozpustit v troche tepleho mlieka, pridat trosku cukru a trosku muky a vymiesit do hladka, posypat mukou a nechat kysnut na teplom mieste. Ked cesticko narastlo/nakyslo pridat ho do muky, pridat sol a mlieko a miesit a miesit. Potom pridat velmi mäkke maslo, este vymiesit a nechat vykysnut. Cesto rukami roztlacit do vymastenej a mukou vysypanej formy (okruhlej alebo obdlznikovej - kto aku ma) cesto rozmiestnit az po horny okraj formy. Obloha: Na pasiky nakrajanu/nastruhanu cibulu opiect na masle alebo oleji do sklovita (nie do hneda)- nechat vychladnut a potom rozdelit na cesto. Vajcia zmiesat so smotanou dochutit rascou, solou a korenim a vyliat na cibulu a cesto. Nakoniec pridat na vrch na tenko nakrajanu slaninku a dat piect do predhriatej rury pri 180 - 200 stupnoch asi tak 35 - 45 minut. Ja osobne este dan na vrch postruhany syr a necham zapiect. Tento kolac chuti teply aj studeny. A najlepsie k nemu chuti nove vino (burciak)
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.