
Recept na cibuľový koláč
250 | gramov | múka |
50 | gramov | maslo |
1⁄2 | kus | droždie |
150 | millilitrov | mlieko |
500 | gramov | cibuľa |
2 | kusov | vajce |
100 | millilitrov | šľahačková smotana |
100 | gramov | slanina |
rasca |
Cesto:
Droždie rozpustiť v troche teplého mlieka, pridať trošku cukru a trošku múky a vymiesiť do hladka. Posypať múkou a nechať kysnúť na teplom mieste.
Ked cesto narastie, pridať ho do múky, pridať soľ, mlieko a miesiť a miesiť.
Potom pridať veľmi mäkké maslo, ešte vymiesiť a nechať vykysnúť. Cesto rukami roztlačiť do vymastenej a múkou vysypanej formy.
Cesto rozmiestniť až po horný okraj formy.
Obloha:
Na pásiky nakrájanú/nastrúhanú cibuľu opiecť na masle alebo oleji do sklovita (nie do hneda). Nechať vychladnúť a potom poukladať na cesto.
Vajcia zmiešať so smotanou, dochutiť rascou, soľou a korením a vyliať na cibuľu a cesto.
Nakoniec pridať na vrch na tenko nakrájanú slaninku a dať piecť do predhriatej rúry pri 180 - 200 stupňoch asi tak 35 - 45 minút.
Ja osobne ešte dávam na vrch strúhaný syr a nechám zapiecť. Tento koláč chutí teplý aj studený. A najlepšie k nemu chutí nové víno (burčiak).
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty