
Dzeny | Slané pagáčiky s kyslou smotanou
Dosť bolo sladkého:)
500 | gramov | hladká múka |
250 | gramov | tuk |
250 | millilitrov | kyslá smotana |
1 | čajová lyžička | soľ |
1 | balík | prášok do pečiva |
1 | kus | žĺtok |
Všetky ingrediencie zmiešame na vláčne cesto, s ktorým sa dobre pracuje. Na 2 hodiny odložíme do chladničky.
Cesto rozdelíme na dve časti a vyvaľkáme na hrúbku cca 0,5 cm (môže byť aj 0,6:)).
Vykrojíme rôzne tvary, alebo aj nie rôzne, ja som sa na pestrosť tvarov vykašľala, lebo som v ten deň upiekla medovníky a linecké a už som mala vykrajovania akurát tak plné zuby:)))
Poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrieme vajíčkom, posypeme čím chceme (mak, ľanové alebo sezamové semiačka, strúhaný syr...) a dáme piecť. Mne sa osvedčilo piecť 17 min v rúre vyhriatej na 170 stupňov.
Počet porcií je veľmi orientačný, lebo čím menšie pagáčiky vykrojíte, tým viac ich bude, lebo fyzika nepustí.

Dzeny

Dzeny
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty