reklama

Slané pagáčiky s kyslou smotanou

Pridal/a Dzeny dňa 17. 12. 2018 - 09:34 - Recepty Dzeny

reklama

Dosť bolo sladkého:) 

Slané pagáčiky s kyslou smotanou

Dzeny

Ingrediencie
500 gramov hladká múka
250 gramov tuk
250 millilitrov kyslá smotana
1 čajová lyžička soľ
1 balík prášok do pečiva
1 kus žĺtok
Postup

Všetky ingrediencie zmiešame na vláčne cesto, s ktorým sa dobre pracuje. Na 2 hodiny odložíme do chladničky. 

Cesto rozdelíme na dve časti a vyvaľkáme na hrúbku cca  0,5 cm (môže byť aj 0,6:)).

Vykrojíme rôzne tvary, alebo aj nie rôzne, ja som sa na pestrosť tvarov vykašľala, lebo som v ten deň upiekla medovníky a linecké a už som mala vykrajovania akurát tak plné zuby:)))

Poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrieme vajíčkom, posypeme čím chceme (mak, ľanové alebo sezamové semiačka, strúhaný syr...) a dáme piecť. 

Mne sa osvedčilo piecť 17 min v rúre vyhriatej na 170 stupňov. 

Počet porcií je veľmi orientačný, lebo čím menšie pagáčiky vykrojíte, tým viac ich bude, lebo fyzika nepustí.

Doplňujúce obrázky
Slané pagáčiky s kyslou smotanou
Slané pagáčiky s kyslou smotanou
Výnos
60 Porcie
Celkový čas
22 minút
Čas prípravy
5 minút
Čas varenia / pečenia
17 minút

reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama