reklama

Slané pagáčiky s kyslou smotanou

Pridal/a Dzeny dňa 17. 12. 2018 - 09:34 - Recepty Dzeny
Slané pagáčiky s kyslou smotanou, Slané, recept, Dzeny

Dzeny


reklama

Dosť bolo sladkého:) 

Ingrediencie
500 gramov hladká múka
250 gramov tuk
250 millilitrov kyslá smotana
1 čajová lyžička soľ
1 balík prášok do pečiva
1 kus žĺtok
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Všetky ingrediencie zmiešame na vláčne cesto, s ktorým sa dobre pracuje. Na 2 hodiny odložíme do chladničky. 

Cesto rozdelíme na dve časti a vyvaľkáme na hrúbku cca  0,5 cm (môže byť aj 0,6:)).

Vykrojíme rôzne tvary, alebo aj nie rôzne, ja som sa na pestrosť tvarov vykašľala, lebo som v ten deň upiekla medovníky a linecké a už som mala vykrajovania akurát tak plné zuby:)))

 

Poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrieme vajíčkom, posypeme čím chceme (mak, ľanové alebo sezamové semiačka, strúhaný syr...) a dáme piecť.  Mne sa osvedčilo piecť 17 min v rúre vyhriatej na 170 stupňov. 

Počet porcií je veľmi orientačný, lebo čím menšie pagáčiky vykrojíte, tým viac ich bude, lebo fyzika nepustí.

Výnos
60 Porcie
Celkový čas
22 minút
Čas prípravy
5 minút
Čas varenia / pečenia
17 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama