Syrovy kolac s cukinou

Popis

Mako to byt nieco na sposob vyliatia cesta na plech a upecenia ... ale ked ja tak to hnetenie milujem. Chichocem sa

Mozete si pribalit na cestu sebou, alebo pochutit ako na skvelom obede.

Syrovy kolac s cukinou - recept

Zhrnutie

Porcie
Plech 30*30
Čas prípravy
15 minút
Čas varenia / pečenia
20 minút
Celkový čas
35 minút

Ingrediencie

300gramovhladkej múky
150millilitrovvody
2čajové lyžičkysušeného droždia
2polievkové lyžiceolivového oleja
 štipkasoli
1kuscukina
1kusčervená paprika
100gramovšunky
100gramovsyra

Inštrukcie

Vypracujeme si cesto z

  • 300gr hladkej muky
  • 150ml teplej vody
  • 2 cl suseneho drozdia
  • 2 polievkovych lyzic olivoveho oleja
  • stipky soli

Zmiesame spolu v miske a potom pekne hnetieme. Aspon 10 minut. Cesto prikryjeme a nechame nakysnut v teplom prostredi. Vcera bolo cez 30 stupnov, tak teplo bolo dost Váľam sa od smiechu po podlahe.

Nakrajame si najemno mladu cukinu - pouzila som struhadlo na uhorkovy salat, na kocky cervenu papriku.

Po hodine kysnutia rozdelime cesto na 2 casti, obe vyvalkame na velkost plechu. Jedno cesto dame na plech s papierom na pecenie - bude to spodok kolaca. Naspodok poukladame nakrajanu cukinu, na nu platky sunky, posypeme cervenou paprikou a prikryjeme platkami syra. Ziadne rajciny prosim Chichocem sa.  Navrch prikryjeme druhou castou - ja som kraje skrutila pod cely kolac, aby syr nevytiekol. POPICHAME VIDLICKOU, aby mal kadial unikat vzduch pri peceni. Ked tak neurobite, budete mat taaaaaaaaaku velku nafucanu kabelu z toho ako ja Chichocem sa. Pecieme na 175 stupnov asi 20 minut. Podla rury hlavne do zlatohneda.

Kolacik je tvrdsi, taky ako cca pizza. Treba hryzkat. Ale do tasky sebou na cesty je super Mrkám.

Bru chut.

Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené

Komentáre

super ÁnoÁno A jak velký plech si mala?

Cca 30x30cm mi to vyslo. Plech bol vacsi, ale piekla som len na jeho casti.

chystáme sa na výlet, aj by som vyskpšala. Len s tým kysnutím by som musela vstávať ráno tak, jak ty -  o 4. A to je predsa len fakt dosť skoro :) Musím si inú príležitosť vymyslieť

:D .... to s tym vstavanim asi ano. Cerstvy, teply bol skvely. Hodne na styl focaccia. Studeny na druhy den rano tiez chuti. Len pozor s tou cuketou. Ja som.dala vazne tenucku vrstvu. Aby to potom stava z nej neutopila a nerozcvachtala. Pekny vylet.

možno by pomohlo dopredu nasoliť a nechať pustiť šťavu

Isto vyskúšam, vyzerá to moc jedlé Veľký úsmev

 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok