
Sladká dobrota pre potešenie celej rodiny.
Cesto: | ||
250 | gramov | polohrubá múka |
2 | polievkové lyžice | kakao |
3 | čajové lyžičky | prášok do pečiva |
1 | kus | vajce |
100 | millilitrov | olej |
300 | millilitrov | mlieko |
1 | balík | vanilkový cukor |
1 | polievková lyžica | práškový cukor |
1 | polievková lyžica | Salko sladené |
100 | gramov | biela čokoláda |
Sneh: | ||
2 | kusov | bielok |
150 | gramov | cukor |
2 | čajové lyžičky | med |
1. V miske spolu zmiešame múku s kypriacim práškom, preosiatym kakaom, olejom, vajcom, mliekom, vanilkovým a práškovým cukrom. Pridáme kúsky posekanej čokolády, kondenzovane mlieko a premiešame.
2. Cesto nalejeme do formičiek v plechu na mafiny a vložíme piecť do vyhriatej rúry na 20 až 25 minút.
3. Po vychladnutí na každý mafin navrstvime vyšľahaný sneh a dáme do vyhriatej rúry pri miernej teplote zapiecť.
4. Po zapečení posypeme práškovým cukrom a polejeme medom. SNEH: Nad parou vyšľaháme bielky s cukrom. Tuhy sneh z pary odstavíme, pridáme med a premiešame. Potom sneh natrieme na mafiny hrubou vrstvou.:-P
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty