reklama

Hrnčekový perníkový koláč s čokoládou

Pridal/a dasa_ dňa 21. 10. 2025 - 10:15 - Recepty dasa_
Hrnčekový perníkový koláč s čokoládou, Koláče, recept, dasa_

dasa_


reklama

Rýchly hrnčekový perník je ideálnym spôsobom ako zúžitkovať starší kompót, ktorý ostal od minulého roka. Pre väčší efekt (a lepšiu chuť) pridajte na vrch  čokoládu a plátky mandlí.

Ingrediencie

3 hrnčeky múka
1 polievková lyžica kakao
3⁄4 hrnček cukor
1 kus kypriaci prášok do perníka
1 čajová lyžička perníkové korenie
1 štipka soľ
1 hrnček olej
3 decilitre kompót
2 kusov vajce
Dokončenie:
2 polievkové lyžice džem
100 gramov čokoláda
1 čajová lyžička maslo
2 polievkové lyžice plátky mandľové
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou

Postup

Na plech s rozmerom 20x30 používam šálku s objemom 150ml, teda kávovú šálku

Rúru vyhrejeme na 180 stupňov

Plech na pečenie vyložíme papierom

Do misky preosejeme múku, kypriaci prášok do perníka, kakao, perníkové korenie a štipku soli.

V druhej nádobe zmixujeme kompót, vajcia, olej a cukor. Všetko zmiešame spolu, dobre premiešame, aby nikde nebola suchá múka a vylejeme na plech

Urovnáme a v rúre vyhriatej na 180 stupňov pečieme asi 18 minút alebo podľa vašej rúry.

Ešte horúce potrieme ľubovoľným džemom a necháme vychladnúť.

Čokoládu nalámeme a s prídavkom masla rozpustíme nad parou. Nanesieme na koláč a vyrovnáme. Povrch posypeme plátkami mandlí. Moje zdobenie je veľmi rustikálne, ale vy ak chcete, môžete čokoládu dokonale vyhladiť

Doplňujúce poznámky

Na plech s rozmerom 20x30 cm používam šálku s objemom 150 ml. Na väčší plech používam šálku s objemom 250ml a pridávam do cesta dve vajíčka. Ideálne je vyskúšať veľkosť šálky na plech, ktorý doma používate.

Výnos
1 plech 20x30cm
Celkový čas
23 minút
Čas prípravy
5 minút
Čas varenia / pečenia
18 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama